Een CO2 laserbehandeling kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Bijvoorbeeld voor fijne en diepe rimpels maar ook voor complexe littekens en brandwondenlittekens is een CO2 laserbehandeling erg effectief.
Wat is een CO2 laser behandeling?
De CO2 laser infiltreert dieper in de huidlaag door middel van twee verschillende standen: Deep FX en Active FX. Hoe groter de spotsize (grootte van de laserstraal), hoe minder diep de laserstraal infiltreert in de huidlaag. De Deep FX (kleine spotsize) wordt dus veelal gebruikt voor diepe littekens. Active FX is vergelijkbaar met fractionele lasertherapie, maar gaat net iets dieper dan normale fractionele lasertherapie. Vaak wordt er ook een combinatie van beiden tijdens 1 behandeling gedaan, dit heet de Total FX. Hierbij is het effect maximaal.
CO2 lasertherapie bij rimpels
Diepere rimpels worden behandeld met CO2 lasertherapie. Deze laser is geschikt voor diepere rimpels, groeven, rokerslijnen en door de zon beschadigde huid. De Deep FX wordt dus veelal gebruikt voor diepe rimpels.
CO2 lasertherapie bij littekens
Diepere littekens worden ook behandeld met de CO2 laser. CO2 lasertherapie is geschikt voor littekens die eruit zien als diepe putten, gaatjes, groeven, en diepe littekens. De Deep FX wordt dus veelal gebruikt voor diepe littekens. Ook wordt de CO2 laser ingezet bij littekens voor een donker huidtype, met zeer succesvolle resultaten.
CO2 lasertherapie bij acné-littekens
Diepere acné-littekens behandelen wij veelal met de Co2 laser. CO2 lasertherapie werkt voor acné-littekens die eruit zien als diepe putten, gaatjes, groeven, en diepe littekens. De CO2 laser infiltreert dieper in de huidlaag door middel van twee verschillende standen: Deep FX en Active FX. Hoe groter de spotsize (grootte van laserkop/laserstraal), hoe minder diep de laserstraal infiltreert in de huidlaag. De Deep FX wordt dus veelal gebruikt voor diepe acné-littekens. Active FX is vergelijkbaar met fractionele lasertherapie, maar gaat net iets dieper dan normale fractionele lasertherapie.
CO2 lasertherapie bij rhinophyma
Rhinophyma is een huidaandoening die vaak chirurgisch wordt aangepakt. Het overtollige weefsel op de huid wordt door artsen weggesneden, maar komt vaak weer terug. Een rhinophyma neus heeft vaak grote uitstulpingen op de neus. Met de CO2 laserbehandeling wordt deze overtollige huid (zacht weefsel) gecarboniseerd. Een deel van de huid verdampt, het overige deel wordt een korst die er vanzelf afvalt. Met als resultaat een neus in de oorspronkelijk vorm. Voordat de behandelingen van rhinophyma gestart kunnen worden moeten de ontstekingen op de neus wel genezen zijn. Dit kunt u uiteraard bespreken met de huidtherapeut. Door onze samenwerking met artsen in 9 ziekenhuizen door heel Nederland, kunnen wij u zonodig naar een arts doorverwijzen.
CO2 lasertherapie bij wratten
Onze huidtherapeuten behandelen wratten succesvol door middel van CO2 lasertherapie. Een laserbehandeling is de meest effectieve behandeling voor wratten omdat de laser specifiek de wrat kan aanpakken. In tegenstelling tot bij het gebruik van stikstof of het wegsnijden van de wrat, is er bij het laseren minder kans op een litteken of kuiltje of herbesmetting. De CO2 laser schroeit de haarvaatjes rondom de wrat dicht, waardoor deze niet meer van zuurstof en voeding wordt voorzien. De wrat zal hierdoor afsterven.
CO2 lasertherapie bij actinische keratose
Actinische keratose is een voorstadium van huidkanker, wat zich in enkele gevallen tot kwaadaardige cellen kan ontwikkelen. Meestal ontstaat dit door te veel blootstelling aan zonlicht gedurende de hele levensloop. Voorkeursplekken voor actinische keratose zijn dan ook de zonbeschenen delen van het lichaam, zoals het gelaat, hoofdhuid, oren, décolleté, en handruggen. Het is in de meeste gevallen te herkennen aan het schilferige, ruwe oppervlak met een rode ondergrond.
Actinische keratose wordt door huisartsen en dermatologen vaak behandeld door middel van stikstof. Dit is een effectieve methode om actinische keratose te behandelen, maar geeft een verhoogde kans op littekens of pigmentverschuivingen.
Met behulp van een CO2 laser kan een huidtherapeut, na goedkeuring van een arts, de bovenste huidlaag nauwkeurig verdampen. De onrustige cellen worden daarmee vernietigd.
Na de behandeling zijn er korstjes op de huid te zien, waarbij het belangrijk is dat deze er vanzelf afvallen. In enkele gevallen adviseren wij om antibiotica crème te smeren, dit voorkomt het ontstaan van ontstekingen.
Om de huid sneller te laten herstellen kan Repair Cream van Eneomey voorzichtig op de behandelde plekken gesmeerd worden. Daarnaast is het altijd van belang om, in ieder geval in de zomer, met Actinica zonbescherming te smeren.
Voor de CO2 behandeling
Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Indien u acné-littekens heeft in het gezicht, dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.
Andere belangrijke zaken om in de gaten te houden voor een CO2 laser behandeling:
– Heeft u een verleden met Herpes Simplex (koortslip)? Graag voorafgaand aan de behandeling melden, u kunt dan een anti-viraal middel opvragen bij de huisarts en een week voorafgaand aan de behandeling smeren met koortslipzalf.
– Bent u gevoelig voor ontstekingen? Afhankelijk van de intensiteit van de behandeling is het mogelijk dat uw behandelaar Fucidin crème voorschrijft die u eventueel 3 dagen voor de behandeling tot 1 week na de behandeling 2 tot 3 maal per dag dun dient aan te brengen. Deze crème voorkomt ontstekingsreacties.
Tijdens de CO2 laser behandeling
Deze CO2 laser is een ablatieve laser met een golflengte van 10600nm. Met de deze laser wordt het bovenste laagje van de huid verdampt en tegelijkertijd de huid eronder opgewarmd waardoor de vorming van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Deze laser is de meest innovatieve laser op de gebied van huidverbetering/huidverjonging. Door de precieze werking van deze laser is er minimale warmteschade aan het omliggende niet behandelde weefsel. Het natuurlijke genezingsproces zorgt ervoor dat de huid zich vernieuwd. Afhankelijk van het te behandelen gebied moet u tussen de vijftien en vijfenveertig minuten op de behandelbank plaatsnemen. De pijn is afhankelijk van de plek die behandeld wordt. Het puntje van de neus en de bovenlip worden als het gevoeligst ervaren. De CO2 laser gaat dieper in de huid dan een fractionele laserbehandeling en is daarom ook een heftigere behandeling. Een CO2 laserbehandeling voelt branderiger aan dan een fractionele laserbehandeling. Afhankelijk van de stand kan er in overleg van te voren verdovende worden aangebracht. Zowel bij een fractionele- als CO2 laserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een koelsysteem om de laserbehandeling minder pijnlijk en aangenamer te maken.
Na de CO2 laserbehandeling
Na de CO2 laserbehandeling krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. Door de huid goed te koelen verdwijnt de zwelling na enkele dagen. Na 1 of 2 dagen zullen er korstjes ontstaan op het behandelde gebied. Het is belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. Door te proberen om de korstjes met krabben te verwijderen, bestaat het risico dat er nieuwe littekens ontstaan. Als de huid erg droog en schilferig aanvoelt, kunt u eventueel een neutrale vette crème aanschaffen. Deze kunt u vragen bij uw huidtherapeut. Na ongeveer 2 dagen zal de huid bruin verkleuren, vervolgens zal de huid na 5-7 dagen gaan vervellen. Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied. Na de behandeling raden wij u aan niet te sporten en niet naar de sauna te gaan.
Te verwachten resultaat na een CO2 laserbehandeling
Hoeveel CO2 laserbehandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de soort huidaandoening waarvoor u komt. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 CO2 laserbehandelingen nodig. Bij CO2 lasertherapie zijn er minder laserbehandelingen nodig dan bij fractionele lasers omdat de CO2 laser dieper gaat in de huid. Het nadeel is echter dat de hersteltijd langer is van een CO2 behandeling. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort huidaandoening. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de oneffenheden, de diepte van de rimpels en littekens en verbetert het de huidstructuur.
Vergoeding zorgverzekering
CO2 laserbehandelingen in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.
Deze behandeling is mogelijk in: De Bilt, Leiden (Lammenschansweg,) Apeldoorn, Deventer, en Den Haag.
Een gratis intake kan gedaan worden op al onze locaties: Utrecht (De Bilt,) Den Haag, Sint-Oedenrode, Bergambacht, Veghel, Leiden (Lammenschansweg en Alrijne ziekenhuis,) Alphen aan de Rijn, Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Amersfoort, Grubbenvorst, Baarn, Goes, Zaandam, Volendam, Oud-Beijerland, Urk, Vught, Arnhem, Mijdrecht, Nunspeet, Amsterdam, Rotterdam, Brakel, en Venlo. Voor een uitgebreid locatie overzicht, klik hier.
Voor- en na foto's
Resultaten eigen patiënten middels Co2 lasertherapie bij lichte en diepe littekens.
Tarieven Co2 laserbehandeling
**Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de ernst en complexiteit.
We plaatsen functionele cookies om deze website goed te laten functioneren, analytische cookies waarmee we het gebruik van de website kunnen meten en marketing cookies om jouw ervaring hier nog beter te maken. Liever geen cookies? Pas dan je cookie-instellingen aan. Wil je meer weten? Check dan onze cookies pagina
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duur
Omschrijving
_abck
1 year
This cookie is used to detect and defend when a client attempt to replay a cookie.This cookie manages the interaction with online bots and takes the appropriate actions.
_GRECAPTCHA
5 months 27 days
This cookie is set by the Google recaptcha service to identify bots to protect the website against malicious spam attacks.
ak_bmsc
2 hours
This cookie is used by Akamai to optimize site security by distinguishing between humans and bots
bm_sz
4 hours
This cookie is set by the provider Akamai Bot Manager. This cookie is used to manage the interaction with the online bots. It also helps in fraud preventions
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
incap_ses_869_793284
session
SiteLock sets this cookie to prevent denial-of-service (DDoS) attacks.
nlbi_793284
session
A load balancing cookie set to ensure requests by a client are sent to the same origin server.
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
visid_incap_793284
1 year
SiteLock sets this cookie to provide cloud-based website security services.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Cookie
Duur
Omschrijving
_mcid
1 year
This is a Mailchimp functionality cookie used to evaluate the UI/UX interaction with its platform
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Cookie
Duur
Omschrijving
_ga
2 years
The _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gat_UA-84779360-2
1 minute
A variation of the _gat cookie set by Google Analytics and Google Tag Manager to allow website owners to track visitor behaviour and measure site performance. The pattern element in the name contains the unique identity number of the account or website it relates to.
_gcl_au
3 months
Provided by Google Tag Manager to experiment advertisement efficiency of websites using their services.
_gid
1 day
Installed by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
CONSENT
2 years
YouTube sets this cookie via embedded youtube-videos and registers anonymous statistical data.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Cookie
Duur
Omschrijving
test_cookie
15 minutes
The test_cookie is set by doubleclick.net and is used to determine if the user's browser supports cookies.
VISITOR_INFO1_LIVE
5 months 27 days
A cookie set by YouTube to measure bandwidth that determines whether the user gets the new or old player interface.
YSC
session
YSC cookie is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos on Youtube pages.
yt-remote-connected-devices
never
YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt-remote-device-id
never
YouTube sets this cookie to store the video preferences of the user using embedded YouTube video.
yt.innertube::nextId
never
This cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.
yt.innertube::requests
never
This cookie, set by YouTube, registers a unique ID to store data on what videos from YouTube the user has seen.