fbpx

Rimpelbehandelingen

Naarmate we ouder worden ontstaan er rimpels in de huid. Sommigen storen zich daar meer aan dan anderen. Rimpels kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepe groeven in het gezicht. Onze huidtherapeuten laten u graag de verschillende effectieve behandelmethoden zien om uw huid te verbeteren.

Waarom lasertherapie bij rimpels?

Wilt u uw rimpels laten verminderen? Zowel fijne lijnen als diepere rimpels zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze huidtherapeuten werken met fractionele lasers of een CO2 laser voor rimpels en huidveroudering. Het kenmerk van deze lasertypes is dat deze laser microkolommen van warmte in de diepere huidlagen maakt, waardoor elastine en collageen word gestimuleerd. Er ontstaat snelle celvernieuwing waardoor de huid er jonger en frisser uitziet.

Fractionele lasertherapie bij rimpels

Onze huidtherapeuten behandelen rimpels met gefractioneerde lasertherapie. Gefractioneerde lasertherapie is zeer geschikt voor fijne lijnen, lichte rimpels en verfrissing van de huid. Het laserlicht maakt kleine gaatjes in de huid, waardoor het weefsel wordt gestimuleerd tot aanmaak van nieuwe cellen. De huid gaat zich vernieuwen en opnieuw collageen en elastine aanmaken.

Fractionele laserbehandelingen worden ook ingezet bij de volgende huidaandoeningen:
– Littekens
– Acné-littekens
– Striae

PicoLO® lasertherapie bij rimpels

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidverbetering is de Pico laser. Hierbij worden laserstralen in een zeer korte tijd aan de huid afgegeven. Bij reguliere laserbehandelingen wordt er gebruik gemaakt van milliseconden en bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van picoseconden. Door deze snelheid van het laserlicht ontstaat er een hoge warmteontwikkeling en een trilling in de huid. Deze combinatie van warmte en trillingen maakt deze methode een revolutionaire behandeling voor huidverbetering.

De PicoLO® laser kan worden ingezet bij de volgende huidaandoeningen:
– Littekens
– Acné-littekens
– Striae

CO2 lasertherapie bij rimpels

Diepere rimpels worden behandeld met CO2 lasertherapie. CO2 lasertherapie is geschikt voor diepere rimpels, groeven, rokerslijnen en door de zon beschadigde huid.  De CO2 laser infiltreert dieper in de huidlaag door middel van twee verschillende standen: Deep FX en Active FX. Hoe groter de spotsize (grootte van de laserstraal), hoe minder diep de laserstraal infiltreert in de huidlaag. De Deep FX (kleine spotsize) wordt dus veelal gebruikt voor diepe littekens. Active FX is vergelijkbaar met fractionele lasertherapie, maar gaat net iets dieper dan normale fractionele lasertherapie. Vaak wordt er ook een combinatie van beiden tijdens 1 behandeling gedaan, dit heet de Total FX. Hierbij is het effect maximaal.

Een CO2 laserbehandeling wordt ook ingezet bij de volgende huidaandoeningen:
– Littekens
– Wratten
– Steelwratjes

Chemische peelings bij rimpels

Een chemische peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om rimpels te verzachten. De chemicaliën verwijderen de oppervlakkige huidlagen en dode huidcellen. Hierdoor worden de onderste huidlagen gestimuleerd en worden de onregelmatigheden geëgaliseerd. Tijdens het genezingsproces krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Een chemische peeling kan de huid ook voorbereiden voor een fractionele laserbehandeling. Doordat er celvernieuwing plaatsvindt, wordt dit proces door de fractionele laserbehandeling extra gestimuleerd. Hierdoor is het resultaat van de fractionele laserbehandeling ook effectiever.
Chemische peelings zijn er in verschillende sterkten, afhankelijk van uw huidtype.  

Chemische peelings worden ook ingezet bij de volgende huidaandoeningen:
Acné
Acné-littekens
Zonschade
Pigmentvlekken
– Grove poriën

Microneedling bij rimpels

Microneedling is een andere methode bij de behandeling van rimpels. Microneedling is geschikt voor fijne lijntjes waarbij de huid nog niet ernstig verouderd is. De huid geeft een onrustig beeld door vlekkerigheid, rode vlekjes, grove poriën, en een niet-egale huidstructuur. Microneedling is niet goed geschikt voor diepere rimpels en ernstige huidveroudering. Bij een microneedling behandeling maken naaldjes kleine gaatjes in de huid. Hierdoor worden de fibroblasten in de huid gestimuleerd om collageen aan te maken. Vaak wordt microneedling in combinatie gedaan met een chemische peeling. Door de microneedling is er een betere opname van werkzame stoffen in de huid.

De behandeling van rimpels

Gezien er verschillende behandelmethoden zijn voor rimpels, voelen de methoden (fractional en CO2) verschillend. Bij fractionele lasertherapie voelt de laser aan als kleine speldenprikjes op de huid, het voelt prikkend en gevoelig aan. De CO2 laser gaat dieper in de huid en is daarom ook een heftigere behandeling. Een CO2 laserbehandeling voelt branderiger aan dan een fractionele laserbehandeling. Afhankelijk van de stand kan er in overleg van te voren verdovende worden aangebracht. Zowel bij een fractionele- als CO2 laserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een koelsysteem om de laserbehandeling minder pijnlijk en aangenamer te maken. Een chemische peeling in combinatie met microneedling is de minst pijnlijke methode en kan enkel licht prikkelend aanvoelen.

Voor de rimpelbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Indien u rimpels heeft in het gezicht, dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de rimpelbehandeling

Na de laserbehandeling van rimpels krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. Door de huid goed te koelen verdwijnt de zwelling na enkele dagen. Afhankelijk van de soort laserbehandeling (fractional of CO2) kan de roodheid tot twee weken na de behandeling nog licht zichtbaar zijn. Er kunnen ook korstjes ontstaan na de laserbehandeling. Het is belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. Door te proberen om de korstjes met krabben te verwijderen, bestaat het risico dat er littekens ontstaan. Als de huid erg droog en schilferig aanvoelt, kunt u eventueel een neutrale vette crème aanschaffen. Deze kunt u vragen bij uw huidtherapeut. Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Te verwachten resultaat na de rimpelbehandeling

Om rimpels goed te behandelen zijn er gemiddeld 4 tot 6 fractionele laserbehandelingen nodig. Bij CO2 lasertherapie zijn er minder laserbehandelingen nodig omdat de CO2 laser dieper gaat in de huid. Het nadeel is echter dat de hersteltijd langer is van een CO2 behandeling. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort rimpels. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de oneffenheden, de diepte van de rimpels en verbetert het de huidstructuur. Zelfs bij hele diepe rimpels die al jaren bestaan, worden door onze huidtherapeuten goede resultaten behaald. Het aantal laserbehandelingen hangt af van de ernst van de rimpels.

Vergoeding zorgverzekering

Rimpels in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor rimpelbehandeling

Hele gelaat fractional (minder diepe behandeling)
€475,- p.b.
Fijne rimpels rondom mond
€200,- p.b.
Fijne rimpels rond de ogen
€200,- p.b.
Hele gelaat CO2 Ultrapulse (diepere behandeling)
€600,- p.b.
Diepe rimpels rondom mond
€300,- p.b.
Diepe rimpels rondom ogen
€300,- p.b.
TCA peeling
€165,- p.b.
Microneedling halve gelaat
€75,- p.b.
Microneedling hele gelaat
€150,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut