Aanmelden het lasercollege

Welkom bij het lasercollege!

Huid Expertise Centrum – Medi Skin Care (ADAP) geaccrediteerde pigment licht-laser therapie training

Aantal KP-punten totaal 7 punten
6 punten voor de training
+ 1 punt voor de voorbereidende artikelen

Zie jij in de praktijk het behandelen van pigmentproblematiek als een uitdaging? Dan is deze training geschikt voor jou als huidtherapeut! Na afloop van deze dag beschik jij over de juiste kennis betreft het behandelen van pigmentproblematiek door middel van licht- en lasertherapie. Je bepaalt de parameters aan de hand van indicatie en kunt vervolgens het juiste behandelplan opstellen. Klinisch redeneren speelt hierbij een grote rol. Door middel van casuïstiek bespreking en toetsing weet jij hoe je je vervolg cliënten op de juiste manier kunt behandelen!

Let op: een geregistreerd KP-nummer is verplicht!

Hoe ziet de trainingsdag er uit?

Tijdens de trainingsdag staat de ochtend in het teken van de theorie. Hierin zullen we alle verschillende pigmentaandoeningen doornemen die door huidtherapeuten te behandelen zijn. Daarnaast zullen alle verschillende behandelmethoden per pigmentaandoening behandeld worden. Hierin ligt de focus op de lasertherapie. Een ander belangrijk onderdeel van de theorie zullen de risico’s zijn die lasertherapie met zich meebrengt. Er zal diep worden ingegaan op de preventie van complicaties.
De theoretische ochtend zullen wij afsluiten met een verzorgde lunch.
In de middag maken we de theoretisch kennis af en zullen we vervolgens een kijkje nemen in de praktijk. Hierbij gaan onze huidtherapeuten diverse casuïstiek bespreken met verschillende soorten laserapparatuur.
Om de dag af te sluiten en te testen of alle kennis goed is opgenomen, zal er een schriftelijke toets worden afgenomen. Aan het einde van de dag kun je jouw certificaat in ontvangst nemen en kunnen we nog even proosten met elkaar.

Werkwijze

Voorafgaand aan de training wordt gevraagd om artikelen in te lezen bij pigmentproblematiek en het bedenken van diverse pigmentproblematiek casuïstiek. Deze worden voorafgaand aan de training opgestuurd. Tijdens de training wordt verdiepende theorie gegeven in groepsverband en wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de casuïstiek van zowel cursist als de trainer. Om een certificaat te ontvangen dient er een eindtoets met een voldoende te zijn afgerond.

Wat is het doel van de training?

Aan het einde van de training weet jij precies welke (laser)therapie je kunt inzetten bij welke pigmentaandoeningen. Je weet wat de risico’s van lasertherapie bij pigmentaandoeningen kunnen zijn en weet dit in de praktijk te signaleren en naar te handelen. Zo kan jij bij elke patiënt die in jouw behandelstoel ligt een effectief en veilig behandelplan opstellen met betrekking tot pigmentaandoeningen.

Hoe moet ik mij voorbereiden op de trainingsdag?

Als je hebt aangemeld voor de training ontvang van je van het Lasercollege wetenschappelijke artikelen die je vooraf in kan lezen. Ook wordt er van je verwacht dat je voorbereidende vragen maakt, tijdens de theorie wordt hier een terugkoppeling opgegeven.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je aanmelden via de training door een ticket te kopen via onderstaande button.

Je krijgt dan snel meer informatie toegezonden via de mail. Let op, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol = vol.

Wat zijn de kosten van deze training?

De kosten voor deze trainingsdag bedragen €299. Dit is inclusief scholingsmateriaal, lunch, koffie/thee, certificaat + afsluitend drankje.

Waar en wanneer wordt deze training gegeven?

De eerste trainingsdag staat gepland op zaterdag 29 maart 2024. De training zal gegeven worden in ons Huid Expertise Centrum in De Bilt. Adres: Hessenweg 192, 3731JN De Bilt.

Doelgroep

Afgestudeerde HBO-huidtherapeuten met affiniteit voor pigmentproblematiek en licht- en lasertherapie.

Programma

8:45 – 9:15u Ontvangst
9:15 – 9:45u Introductie9:45 – 12:30u Verdieping theorie pigmentproblematiek

– Opbouw van de huid

– Werkingsmechanisme licht- en lasertherapie

– Doelchromoforen

– Behandelparameters

– Behandelindicaties

– Contra – indicaties

– Klinisch eindpunt

– Complicaties

12:30 – 13:30u Lunch

13:30 – 14:00u Verdieping theorie pigmentproblematiek

– Veiligheid

14:00 – 16:00u Bespreking casuïstiek

– Casuïstiek bespreking aan de hand van diverse lasers/ combinatie behandelingen/ voorbeelden in de praktijk

16:00 – 16:30u 

– Aanvullende therapie voor thuis

– Nazorg

15:30 – 16:30u Bespreking casuïstiek

16:30 – 17:00u Eindtoets

17:00 – 17:30u Uitdeling certificaten en afsluitend drankje