Acné-littekens

De huidaandoening acné kan littekens en blijvende schade veroorzaken aan de huid. Door diepe ontstekingen kunnen er putjes en groeven ontstaan in de huid, die niet vanzelf meer wegtrekken. Acné-littekens worden effectief behandeld door middel van microneedling, fractionele- en CO2 lasertherapie.

Acné-littekens

Acné-littekens zijn beschadigingen in de huid, ontstaan door acné ontstekingen. Deze littekens kunnen zowel voorkomen in het gezicht, op de rug als op de borst. Bij acné is overmatige talgproductie vaak het probleem die de ontstekingen veroorzaakt. De kans op het ontstaan van acné-littekens wordt groter naarmate de ontstekingen verergeren. De ontstekingen geven niet alleen aan schade aan de talgklieren maar ook aan alle belangrijke onderdelen van het bindweefsel. Na genezing wordt het normale bindweefsel vervangen door littekenweefsel. De conclusie is dan ook dat hoe eerder de ontstekingen worden behandeld, hoe minder groot de kans is dat er acné-littekens ontstaan.

De behandeling van acné-littekens

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling acné-littekens en andere littekens. Van simpele littekens tot complexere littekens. Lasertherapie biedt een effectieve oplossing waarbij het litteken behandeld wordt, zonder de omringende huid te beschadigen. Littekens worden behandeld door middel van fractionele- en/of CO2 lasertherapie, chemische peelings en microneedling. Bekijk meer informatie over onze littekenbehandelingen hier.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut
Cleo van Dijk
Huidtherapeut