Rhinophyma neus

Rhinophyma wordt vaak geassocieerd met een ‘drankneus’, maar niks is minder waar. Rhinophyma is een huidaandoening bij de neus die wordt gezien als het eindstadium van actieve rosacea. Een rhinophyma neus gaat niet vanzelf over. Onze gespecialiseerde huidtherapeuten behandelen een rhinophyma neus met een CO2 laser, een effectieve en veilige behandeling om de neus weer in zijn normale vorm te krijgen.

Wat is rhinophyma?

Rhinophyma is een huidaandoening waarbij er sprake is van ernstige verdikking en bobbels op de neusvleugels en het puntje van de neus. Er is bij deze huidaandoening sprake van sterk vergrote poriën en verwijde bloedvaatjes, waardoor de neus een dooraderd uiterlijk krijgt. Het is een variant of eindstadium van de huidaandoening rosacea of ernstige couperose. Rhinophyma komt voornamelijk voor bij mannen van middelbare leeftijd met verwijde bloedvaten en poriën. Echter kan rhinophyma ook in zeldzame gevallen bij vrouwen voorkomen.

Oorzaken van rhinophyma

De oorzaak van rhinophyma is niet geheel duidelijk. Wel is gebleken dat er een nauw verband staat met de huidaandoeningen rosacea en couperose. Vaak is rhinophyma het eindstadium van deze twee huidaandoeningen. Verder wordt vermoed dat ook de aanwezigheid van mijt van invloed is op het ontstaan van rhinophyma. Hoewel lange tijd verondersteld werd dat alcohol een belangrijke rol zou spelen bij het ontstaan van rhinophyma, blijkt dit geen verband met elkaar te hebben.

Behandeling van rhinophyma

Wilt u uw rhinophyma verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie. Bekijk hier meer informatie over onze rhinophyma laserbehandeling.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut