Rimpels

Naarmate we ouder worden ontstaan er rimpels in de huid. Sommigen storen zich daar meer aan dan anderen. Rimpels kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepe groeven in het gezicht. Vaak vrouwen storen zich aan rimpels en prefereren een jonger uitziende huid. In ons huid- en expertise centrum in De Bilt hebben wij diverse rimpelbehandelingen

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn permanente of tijdelijke vouwen in het huidoppervlak. Rimpels zien er uit als fijne groeven en plooien die overal op het lichaam in de huid kunnen voorkomen. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het ouder worden van de huid. Zowel mannen als vrouwen krijgen op den duur rimpels in het gezicht. Vrouwen storen zich er over het algemeen vaker en eerder in hun leven aan dan mannen.

Oorzaken van rimpels

Rimpels ontstaan door het ouder worden van de huid. Doordat de huid verouderd, neemt de aanmaak van bindweefsel en elastinevezels af. Daarnaast speelt blootstelling aan de zon een rol in het afbreken van elastinevezels. Hierdoor wordt het verouderingsproces van de huid versneld. Zodra de afbraak groter is dan de aanmaak, wordt de huid slapper. Dit leidt tot rimpelvorming. Roken heeft ook een grote invloed op het vervroegd vormen van rimpels.

Symptomen van rimpels

Rimpels zien eruit als fijne lijntjes, groeven of plooien in de huid. Rimpels kunnen worden onderverdeeld in twee soorten:

Dynamische rimpels: Zijn alleen zichtbaar tijdens mimische bewegingen van het gezicht. Voorbeelden hiervan zijn fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijnen. Dynamische rimpels kunnen al op vanaf de pubertijd zichtbaar zijn.
Statische rimpels: Zijn altijd zichtbaar in de huid, ook als er geen beweging zit in de mimiek van de persoon. Hoe ouder een persoon, hoe meer statische rimpels er in de huid zichtbaar zijn.

Behandeling van rimpels

Wilt u uw rimpels verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie of chemische peelingsBekijk meer informatie over onze rimpels laserbehandelingen.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut
Cleo van Dijk
Huidtherapeut