Rimpels

Naarmate we ouder worden ontstaan er rimpels in de huid. Sommigen storen zich daar meer aan dan anderen. Rimpels kunnen variëren van fijne lijntjes tot diepe groeven in het gezicht. Vaak vrouwen storen zich aan rimpels en prefereren een jonger uitziende huid. In ons huid- en expertise centrum in De Bilt hebben wij diverse rimpelbehandelingen

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn permanente of tijdelijke vouwen in het huidoppervlak. Deze zien eruit als fijne groeven en plooien die overal op het lichaam in de huid kunnen voorkomen. Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het ouder worden van de huid.

Oorzaken van rimpels

Rimpels ontstaan door het ouder worden van de huid. Doordat de huid verouderd, neemt de aanmaak van bindweefsel en elastinevezels af. Daarnaast speelt blootstelling aan de zon een rol in het afbreken van elastinevezels. Hierdoor wordt het verouderingsproces van de huid versneld. Zodra de afbraak groter is dan de aanmaak, wordt de huid slapper. Dit leidt tot rimpelvorming. Roken heeft ook een grote invloed op het vervroegd vormen van rimpels.

Symptomen van rimpels

Rimpels zien eruit als fijne lijntjes, groeven of plooien in de huid. Rimpels kunnen worden onderverdeeld in twee soorten:

Dynamische rimpels: Zijn alleen zichtbaar tijdens mimische bewegingen van het gezicht. Voorbeelden hiervan zijn fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels, lachrimpels en rokerslijnen. Dynamische rimpels kunnen al op vanaf de pubertijd zichtbaar zijn.
Statische rimpels: Zijn altijd zichtbaar in de huid, ook als er geen beweging zit in de mimiek van de persoon. Hoe ouder een persoon, hoe meer statische rimpels er in de huid zichtbaar zijn.

Behandeling van rimpels

Wilt u uw rimpels verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie of chemische peelingsBekijk hier meer informatie over onze rimpels laserbehandelingen.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut