Voor- en na foto's
Resultaat eigen patiënt na 5 laserbehandelingen.
De huidaandoening xanthelasma kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie. Het laserlicht behandelt de xanthelasma effectief zonder de omringende huid te beschadigen.
Wil je jouw xanthelasma laten verminderen? Deze huidaandoening kan goed behandeld worden door middel van lasertherapie. Onze huidtherapeuten behandelen xanthelasma met de KTP/Yellow/Iridex vaatlaser. Het kenmerk van deze laser is dat het laserlicht het xanthelasma plekje vanaf de oppervlakte verhit, waardoor het plekje in het geheel zal verweken. De weken na de laserbehandeling zal het lichaam de resten van de xanthelasma zelf gaan opruimen. Onze huidtherapeuten prefereren lasertherapie boven elektrocoagulatie, omdat lasertherapie de omringende huid niet beschadigd.
Het is belangrijk om voorafgaande aan de laserbehandeling een diagnose te laten stellen van de oorzaak van xanthelasma. Ook raden wij aan om het cholesterolgehalte in het bloed te laten meten bij de huisarts. Hierdoor kunnen onze huidtherapeuten bepalen of aanvullende therapie noodzakelijk is. Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag je wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat je je insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Je dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.
Na de laserbehandeling zullen de plekjes lichter verkleuren, waarna er korstjes zullen ontstaan. De behandeling van xanthelasma kun je als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid.
Na de laserbehandeling van xanthelasma krijg je een koelpack van de huidtherapeut. Door de huid goed te koelen verdwijnt de zwelling na enkele dagen. Na de laserbehandeling kunnen er korstjes ontstaan. Het is belangrijk dat de korstjes blijven zitten totdat deze er vanzelf af vallen. Tijdens het behandeltraject van xanthelasma dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.
Gemiddeld zijn er bij xanthelasma 2 tot 3 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijg je alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort xanthelasma. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen voor xanthelasma de witgekleurde zwellingen sterk verminderen en de huid vlakker maken. Soms kunnen zwellingen bij xanthelasma na verloop van tijd terugkeren waardoor er herhaalbehandelingen nodig zijn.
Xanthelasma in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.
Voor- en na foto's
Resultaat eigen patiënt na 5 laserbehandelingen.
Tarieven xanthelasma behandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de ernst en grootte.