Striae

Veel vrouwen storen zich eraan: striae op het lichaam. Striae komt vaak voor door zwangerschap, maar ook tijdens de puberteit als vaak jonge meisjes een groeispurt doormaken. Striae kan ook ontstaan na aanleiding van overgewicht. Vaak schamen patiënten zich voor striae en worden de striemen als ontsierend ervaren. Striae is zichtbaar te verminderen met lasertherapie. Lees meer over de behandeling. 

Wat is striae?

Striae zijn striemen in de huid die ontstaan wanneer iemand snel groeit of dikker wordt. Striae is een onschuldige aandoening die regelmatig voorkomt. Striae ontstaat vaak bij zwangere vrouwen en worden daarom ook wel zwangerschapsstrepen of zwangerschapsstriemen genoemd. Ook kan striae ontstaan tijdens de groeispurt bij pubers, bij mensen met overgewicht en bodybuilders.

Oorzaken van striae

Striae ontstaan doordat het onderhuidse bindweefsel de snelle groei en uitrekking van de huid niet bij kan houden en scheurt. Striae kunnen ontstaan in elke situatie waarin de huid korte tijd wordt opgerekt. Ook kunnen striae ontstaan door gebruik van lokale corticosteroïden crèmes of zalven, door het slikken corticosteroïden of andere hormonen en bij ziekten waar de hormoonhuishouding verstoord is (bijvoorbeeld het Syndroom van Cushing).

Symptomen van striae

Vaak begint striae met jeuk. Dit is een teken dat de huid de snelle groei niet meer aankan.  In het vervolgstadium kan striae herkend worden aan de rode lijnen die vaak parallel in de huid lopen. Deze lijnen zien eruit als verzonken littekens. Verder voelt de huid gladder, dunner en slapper aan. In de loop van de tijd worden de lijnen minder rood en zullen langzaam verkleuren via beigekleurig naar huid- of ivoorkleurig. De huidaandoening striae wordt door veel vrouwen als cosmetisch storend ervaren.

Behandeling van striae

Wilt u striae verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie en cryotherapie. Bekijk hier meer informatie over onze striae laserbehandeling.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut