Sinus pilonidalis

Een sinus pilonidalis (haarnestcyste) kan zomaar ontstaan als een haar besluit in te groeien. Bijvoorbeeld een haar die tijdens een kappersbezoek tussen de bilnaad terechtkomt en zich gaat nestelen. Deze haar graaft een tunneltje en gaat ontsteken. Ook kan veelvuldig haargroei bij de bilspleet de oorzaak zijn van een sinus pilonidalis. Door de haren te laseren voorkomen onze HBO-opgeleide huidtherapeuten pijnlijke ontstekingen. Lees meer over een sinus pilonidalis behandeling. 

Wat is sinus pilonidalis?

Sinus pilonidalis is een haarnestcyste dat voornamelijk in de bilnaad voorkomt. Er ontstaat een ontsteking door de haar die ingegroeid is, dat soms kan leiden tot een abces ter grootte van een ei. De sinus pilonidalis dient chirurgisch verwijderd te worden.

Symptomen van sinus pilonidalis

De huidaandoening sinus pilonidalis is gelegen in de bilspleet en wordt gekenmerkt door een holte onder de huid die een verbinding heeft naar buiten. Dit ziet eruit als een klein gaatje of kleine intrekking in de huid. In deze haarnestcysten zitten vaak haren die het ontstaan van een ontsteking gemakkelijk maken.

Oorzaken van sinus pilonidalis

Een sinus pilonidalis kan ontstaan door een haar die per ongeluk tussen de bilnaad terecht komt, bijvoorbeeld tijdens een kappersbeurt. Ook overmatige haargroei bij de billen, een diepe bilnaad of een zittend beroep kunnen een sinus pilonidalis veroorzaken. De huidaandoening sinus pilonidalis verdwijnt niet vanzelf en heeft de neiging om steeds weer terug te keren. De aandoening word chirurgisch verwijderd, maar keert ondanks dat vaak steeds terug. Laserontharing is een effectieve manier om een recidive van een sinus pilonidalis te voorkomen.

Behandeling van sinus pilonidalis

Wilt u sinus pilonidalis verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie. Bekijk hier meer informatie over onze sinus pilonidalis laserbehandeling.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut