Postinflammatoire hyperpigmentatie

Postinflammatoire hyperpigmentatie is een vorm van pigment die kan ontstaan bij verkeerde wondgenezing, acne of ontstekingen. Dit zorgt voor een onrustig huidbeeld dat patiënten als cosmetisch storend ervaren. Vaak denken patiënten dat hyperpigmentatie niet te behandelen is. Onze huidtherapeuten bieden diverse oplossingen

Wat is postinflammatoire hyperpigmentatie?

Postinflammatoire hyperpigmentatie is een verkleuring van de aangedane huid. Door verkeerde wondgenezing, acne of ontstekingen kan er hyperpigmentatie ontstaan. Pigmentcellen kunnen overprikkeld raken waardoor het pigmentatieproces wordt verstoord.

Oorzaken postinflammatoire hyperpigmentatie

Postinflammatoire hyperpigmentatie kan ontstaan door wondjes, schrammetjes, ontstekingen, acné, parfum in combinatie met zonlicht en het gebruik van bepaalde medicijnen. Hierdoor ontstaat een toename van pigment in de huid. De hyperpigmentatie wordt verergerd als het ontstekingsproces voortduurt en de huid wordt blootgesteld aan (kunstmatig) UV-licht. Postinflammatoire hyperpigmentatie komt vaker voor bij donkere huidtypen.

Symptomen postinflammatoire hyperpigmentatie

Postinflammatoire hyperpigmentatie ziet eruit als roze, rode, bruine of zwarte vlekken, afhankelijk van het huidtype. De grootte van de pigmentvlekken is afhankelijk van de grootte van de aangedane huid.

Behandeling postinflammatoire hyperpigmentatie

Heeft u last van postinflammatoire hyperpigmentatie en wilt u dit verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen dit goed behandelen door middel van lasertherapie. Bekijk hier informatie over de behandeling van postinflammatoire hyperpigmentatie.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut