Overtollig vet

Iedereen kent het wel, die “rolletjes” waar we niet vanaf kunnen komen. Overtollig vet komt vaak voor op de heupen (lovehandles), buik, rug, armen of benen. Deze probleemzones kunnen zeer hardnekkig zijn. Gelukkig bieden onze huidtherapeuten de oplossing: cryolipolyse (vet bevriezen).

Wat is overtollig vet?

Overtollig vet is vaak zichtbaar bij mensen die overwegend slank zijn, maar op bepaalde plaatsen een vetrol hebben. Deze plaatselijke vetophopingen zijn zeer hardnekkig en verdwijnen vaak niet zomaar door middel van sport of een dieet.

Oorzaken overtollig vet

Overtollig vet ontstaat bij een ongezonde leefstijl en onvoldoende beweging. Vetweefsel heeft een belangrijke functie in het lichaam. Het houdt ons warm, houdt organen op hun plek en vormt ons lichaam. Echter kan plaatselijk overtollig vet voor veel schaamte en onzekerheid zorgen. Als er continu meer energie (voedsel) binnenkomt en er te weinig verbranding (beweging) plaatsvind, kan er overtollig vet ontstaan of zelfs overgewicht. Ook aanleg of erfelijkheid kunnen een rol spelen bij het ontstaan van overtollig vet.

Symptomen overtollig vet

Mannen slaan het eerste vet op bij hun buik, vrouwen voornamelijk op de buik en heupen. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de buik, lovehandles, onderrug, bovenarmen, binnen- en buitenkant van de dijen.

Behandeling van overtollig vet

Overtollig vet is goed te behandelen door middel van cryolipolyse oftewel vet bevriezen. Bekijk meer informatie over onze cryolipolysebehandelingen.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut