fbpx

Overtollig vet

Iedereen kent het wel, die “rolletjes” waar we niet vanaf kunnen komen. Overtollig vet komt vaak voor op de heupen (lovehandles), buik, rug, armen of benen. Deze probleemzones kunnen zeer hardnekkig zijn.

Wat is overtollig vet?

Overtollig vet is vaak zichtbaar bij mensen die overwegend slank zijn, maar op bepaalde plaatsen een vetrol hebben. Deze plaatselijke vetophopingen zijn zeer hardnekkig en verdwijnen vaak niet zomaar door middel van sport of een dieet.

Oorzaken overtollig vet

Overtollig vet ontstaat bij een ongezonde leefstijl en onvoldoende beweging. Vetweefsel heeft een belangrijke functie in het lichaam. Het houdt ons warm, houdt organen op hun plek en vormt ons lichaam. Echter kan plaatselijk overtollig vet voor veel schaamte en onzekerheid zorgen. Als er continu meer energie (voedsel) binnenkomt en er te weinig verbranding (beweging) plaatsvind, kan er overtollig vet ontstaan of zelfs overgewicht. Ook aanleg of erfelijkheid kunnen een rol spelen bij het ontstaan van overtollig vet.

Symptomen overtollig vet

Mannen slaan het eerste vet op bij hun buik, vrouwen voornamelijk op de buik en heupen. De meest voorkomende probleemgebieden zijn de buik, lovehandles, onderrug, bovenarmen, binnen- en buitenkant van de dijen.

Behandeling van overtollig vet

Overtollig vet is goed te behandelen door middel van cryolipolyse oftewel vet bevriezen. Bekijk meer informatie over onze cryolipolysebehandelingen.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut