Venous lake (lipangioom)

Een venous lake oftewel een lipangioom ziet eruit als een klein bloedblaasje op de lip. Het blaasje kan rood of paars van kleur zijn en komt vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd. Een venous lake is gemakkelijk te behandelen d.m.v. lasertherapie met een 1064 nm golflengte. Lees meer over de behandeling.

Wat is een lipangioom?

Een angioom is een goedaardige, overmatige groei van bloed- of lymfevaten in de huid. Een lipangioom, ook wel venous lake genoemd, is een zeldzame aandoening op de lip, welke te herkennen is aan een verheven donkere plek op de lip.

Symptomen van een lipangioom

Lip angiomen zijn meestal blauwachtig van kleur, maar kunnen ook rood of paars zijn.

Oorzaken van een lipangioom

Deze huidaandoening ontstaat door een verwijding van de bloedvaatjes waarbij de holte gevuld wordt met bloed. Goede zonbescherming en het voorkomen van overmatige blootstelling aan zon kan een lipangioom helpen te voorkomen. Belangrijk is dat u de lipangioom niet uitdrukt, het kan dan een wondje worden en flink gaan bloeden..

Behandeling van een lipangioom

Wilt u een lipangioom laten verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie. Bekijk meer informatie over onze lipangioom laserbehandeling.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut