Beenvaatjes

“Wat heeft u een blauwe plekken!” Dit zijn opmerkingen die mensen met beenvaatjes vaak kunnen horen. Oppervlakkige beenvaatjes oftewel besenreiser kunnen zich ophopen tot een groepje blauwe adertjes die eruitzien als blauwe plekken. Ook kunnen beenvaatjes eruit zien als rode of paarse spinnetjes. Beenvaatjes zijn geen spataders, maar liggen oppervlakkig. Onze huidtherapeuten behandelen beenvaatjes succesvol d.m.v. de Mydon laser met 1064 mm golflengte. 

Wat zijn beenvaatjes?

Oppervlakkige beenvaatjes oftewel besenreiser onstaan door vaatwandverslapping. Besenreiser bestaat meestal uit rode, paars tot blauwe kleine vertakkingen van bloedvaatjes en komen voor op de onderbenen en binnenzijde van de enkels. De vertakkingen lijken op een uitwaaiering van berkentakjes. Vandaar de naam besenreiser, wat het Duitse woord is voor “een bezem van berkentakken”.  Medisch geven beenvaatjes geen klachten, maar cosmetisch worden deze wel vaak wel als storend ervaren.

Oorzaken van besenreiser / beenvaatjes

Beenvaatjes ontstaan meestal spontaan, maar kunnen ook door dieper gelegen spataderen worden veroorzaakt. Veel mensen denken dat de vaatjes gesprongen zijn, maar in feite ontstaan deze door een verwijding van de bloedvaatjes wat gebeurt tijdens het ouderdomsproces. De vaatwanden verzwakken met de jaren en gaan verder uit elkaar staan.

Ook kunnen beenvaatjes door een aantal andere factoren ontstaan, zoals:

-Erfelijkheid
-Hormoonbalans
-Zwangerschap
-Een staand beroep

Symptomen van beenvaatjes

Oppervlakkige beenvaatjes zijn vaak rood, paars of blauw van kleur en zien er uit als fijne vaatjes met een dikte variërend van 1 tot 3 millimeter, welke heel ondiep in de huid liggen.  De beenvaatjes zorgen voor een vlekkerig, oneffen en ontsierend gezicht. Deze huidaandoening gaat over het algemeen niet vanzelf weg en wordt zelfs vaak erger in de loop van de jaren. Hierdoor willen met name vrouwen de beenvaatjes op een bepaald moment laten verminderen.

Behandeling van beenvaatjes

Wilt u uw oppervlakkige beenvaatjes verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze huidaandoening uitstekend behandelen met lasertherapie. Bekijk hier meer informatie over onze besenreiser / beenvaatjes laserbehandeling.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte
Oprichter & onderzoek
May
Receptie/communicatie en huidtherapeut
Liza Sophie
Algemeen manager
Marise
Huidtherapeut
Renske
Huidtherapeut
Krista
Huidtherapeut & onderzoek
Tirza
Algemeen Manager, masseur, cryo specialist
Nina
Huidtherapeut en management
Ezgi
Huidtherapeut
Anne
Huidtherapeut
Naomi
Huidtherapeut
Marco
Dermatoloog
Erwine
Receptie/communicatie en financieel medewerker
Julia
Huidtherapeut