fbpx

Wratten behandeling

Wratten kunnen hardnekkig zijn en er onsmakelijk uitzien. Lasertherapie is een effectieve methode om wratten te verwijderen.

Waarom een wratten laserbehandeling?

Wilt u uw wratten laten verminderen? Wratten kunnen in de loop der tijd vanzelf verdwijnen, maar sommige wratten kunnen zo hardnekkig zijn waardoor een laserbehandeling wenselijk is. Vaak hebben patiënten al van alles geprobeerd, denk aan bevriezen of aanstippen, zonder resultaat. Alle behandelingen zijn erop gericht om het weefsel van de wratten te verwijderen en hiermee ook het virus te doden. Onze huidtherapeuten behandelen wratten succesvol door middel van lasertherapie. Een laserbehandeling is de meest effectieve behandeling voor wratten omdat de laser specifiek de wrat kan aanpakken. In tegenstelling tot bij het gebruik van stikstof of het wegsnijden van de wrat, is er bij het laseren minder kans op een litteken of kuiltje.

CO2 lasertherapie bij hardnekkige wratten

Hardnekkige wratten worden met de CO2 laser behandeld. De CO2 laser produceert een geconcentreerde lichtstraal die de wrat verdampt. Bij de CO2 laser wordt de wrat in zijn geheel verdampt door middel van de koolstofdioxide. Hardnekkige hand- en voetwratten worden altijd met de CO2 laser behandeld, de vaatlaser is niet voldoende.

Yellow/KTP/Iridex/1064 vaatlaser bij minder hardnekkige wratten

Bij minder hardnekkige kleine wratjes geven onze huidtherapeuten de voorkeur aan de Yellow/KTP/Iridex/1064 vaatlaser. Het kenmerk van deze lasertypes is dat het laserlicht de bloedvaatjes rondom de wrat dicht schroeit, waardoor deze niet meer van zuurstof en voeding wordt voorzien.

Tijdens de laserbehandeling

De CO2 laserbehandeling voelt branderig aan. In overleg kan er een verdovende creme worden aangebracht. Ook wordt er tijdens de CO2 laserbehandeling gebruik gemaakt van afzuiging en een koelsysteem om de behandeling aangenamer te maken. De laserbehandeling met de Yellow/KTP/Iridex vaatlaser kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan er een kleine korstje ontstaan.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling kunnen er korstjes ontstaan. Het is belangrijk om na de laserbehandeling het korstje op de huid te laten zitten totdat deze er vanzelf afvalt. Tijdens het behandeltraject van wratten dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling naar de sauna te gaan of te gaan zwemmen.

Te verwachten resultaat

Om wratten goed aan te pakken, zijn er gemiddeld 5-6 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van hoe hardnekkig de wrat is. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de zichtbaarheid van de wrat en trekt deze weg. Dat de laserbehandeling daadwerkelijk aanslaat is niet te garanderen. Wratten worden veroorzaakt door een virus in het bloed en blijven onvoorspelbaar. Vaak doen onze huidtherapeuten eerst een proef om te kijken hoe de wrat reageert.

Vergoeding zorgverzekering

Helaas wordt de laserbehandeling van wratten niet vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze wratten laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Wratten laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de wratten.
Proef
€50,- p.b.
Handen klein
€100,- p.b.
Handen groot
€150,- p.b.
Voeten klein
€150,- p.b.
Voeten groot
€200,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut