fbpx

Wijnvlekken behandeling

Heeft u last van een storende wijnvlek (naevus flammeus) in het gezicht? Deze huidaandoening wordt succesvol behandeld door onze huidtherapeuten met zowel de vaatlaser- als IPL laser.

Waarom een wijnvlek laserbehandeling?

Wilt u uw wijnvlekken verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen door middel van lasertherapie. Een laserbehandeling is de meest efficiënte manier om wijnvlekken te behandelen, omdat er tot op de millimeter bepaald kan worden welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals de vaatjes. Hierbij wordt de omringende huid niet beschadigd.

Tijdens de laserbehandeling

Onze huidtherapeuten werken bij de behandeling van wijnvlekken met verschillende lasers, zoals de vaatlaser Yellow/KTP/Iridex laser of IPL laser. Het kenmerk van deze lasertypes is dat het laserlicht de bloedvaatjes verhit, waardoor deze verschrompeld worden. Hierdoor kan er geen bloed meer doorheen stromen, waardoor het lichaam de vaatjes vanzelf gaat verwijderen. De laserbehandeling van wijnvlekken kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling van de wijnvlek kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Na de laserbehandeling kunnen er ook korstjes ontstaan. Het is belangrijk om na de laserbehandeling de korstjes op de huid te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. Tijdens het behandeltraject van wijnvlekken dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sport, het bukken proberen te beperken en niet naar de sauna te gaan. Door deze factoren kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

Te verwachten resultaat

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van de wijnvlekken en van de diepte van de vaatjes. Laserbehandelingen bij wijnvlekken geven over het algemeen een mooi resultaat, waarbij de wijnvlekken tot zeker 80% verminderen. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de wijnvlekken nooit meer terugkomen. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vergoeding zorgverzekering

Wijnvlekken in het gezicht en de hals kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een wijnvlekken laserbehandeling

 

Wijnvlekken laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de wijnvlek.
Wijnvlek klein
€100,- p.b.
Wijnvlek groot
€150,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut