fbpx

Syringomen behandeling

Syringomen kunnen gemakkelijk behandeld worden door middel van lasertherapie. Onze huidtherapeuten helpen u binnen elke minuten van de storende syringomen af zonder omringend weefsel te beschadigen.

Waarom een syringomen laserbehandeling?

Wilt u uw syringomen verminderen? Lasertherapie is een zeer geschikte manier om deze huidaandoening te behandelen. Voor de behandeling van syringomen werken onze huidtherapeuten met de vaatlaser, de Yellow/KTP/Iridex laser. Het kenmerk van deze lasertypes is dat de lichtbundel zo nauwkeurig is, dat het alleen reageert op de zweetklieren. Het laserlicht brandt de zweetklieren rond de syringomen dicht, waardoor deze niet meer van zuurstof en voeding worden voorzien. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Tijdens de laserbehandeling

De laserbehandeling van syringomen kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling kan de huid nog licht warm aanvoelen en ziet de huid rood. U krijgt een koelpack van de huidtherapeut. Door de huid goed te koelen verdwijnt dit na enkele uren. Na enkele dagen kan er op de behandelde plekjes korstvorming ontstaan, maar dat is niet bij iedereen het geval. Het is belangrijk om na de laserbehandeling het korstje op de huid te laten zitten totdat het er zelf afvalt. Door er aan te krabben, kan er mogelijk een litteken ontstaan. Tijdens het behandeltraject van de fibromen dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

Het te verwachten resultaat

Gemiddeld zijn er bij syringomen 5 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Bij sommige patienten zijn de syringomen al sterk verminderd na 3 of 4 behandelingen. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het resultaat verschilt bovendien per persoon. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen vermindert laserbehandeling de syringomen met 80%.

Vergoeding zorgverzekering

Syringomen laserbehandelingen in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze syringomen laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Syringomen laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte van het gebied.
Ogen klein gebied
€150,- p.b
Ogen groot gebied
€200,- p.b
Enkele plekjes
€60,- p.b
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut