fbpx

Striae behandeling

Striae kan als zeer storend ervaren worden door patiënten. Fractionele lasertherapie is een effectieve manier om striae te behandelen. In sommige gevallen adviseren onze huidtherapeuten fractionele lasertherapie in combinatie met cryolipolyse (vet bevriezen) voor betere resultaten. Hierdoor is de striae behandeling zeer effectief.

Waarom een striae laserbehandeling?

Wilt u uw striae laten verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen met lasertherapie. Onze huidtherapeuten maken hierbij gebruik van de ResurFX fractionele laser. Dit is de meest innovatieve laser op het gebied van huidvernieuwing en geeft het beste resultaat bij het behandelen van striae. In een seconde brandt het laserlicht ruim honderd minuscule gaatjes in de huid waardoor de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor verbetert de huidstructuur, wordt de huid strakker en komt de originele kleur van de huid terug.

Fractionele lasertherapie in combinatie met cryolipolyse bij striae

In sommige gevallen adviseren onze huidtherapeuten fractionele lasertherapie in combinatie met cryolipolyse (vet bevriezen). De fractionele laser zorgt voor collageen aanmaak en de cryolipolyse voor verstrakking en vetreductie. Deze combinatie versterkt elkaar. Met name bij vrouwen die na de bevalling last hebben van verslapte huid en sriae is deze combinatiebehandeling zeer effectief.

Tijdens de striae behandeling

De behandeling van een striae kunt u als gevoelig ervaren, de laser voelt als kleine speldenprikjes in de huid. Tijdens de laserbehandeling kunt u de verhitting voelen in de huid. Na de behandeling kleurt de huid rood en ontstaat er een lichte zwelling. De cryolipolyse behandeling voelt in het begin trekkerig aan de huid en soms alsof iemand u knijpt. Daarna kunt u zowel koud- als warmtesensaties ervaren. De laserbehandeling en de cryolipolyse behandeling worden niet tegelijkertijd uitgevoerd, maar 2 weken na elkaar ingepland.

Voor de (laser)behandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Voor de cryolipolyse behandeling is het niet toegestaan om alcohol te nuttigen.

Na de (laser)behandeling

Na de laserbehandeling van striae krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. De huid kan na de laserbehandeling rood zijn, dit verdwijnt na enkele uren. Door de huid goed te koelen verdwijnt de zwelling na enkele dagen. Tijdens het behandeltraject van striae dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Na de cryolipolyse behandeling adviseren wij geen alcohol te nuttigen.

Het te verwachten resultaat

Om striae effectief te verminderen zijn meerdere behandelingen nodig. De structuur van de huid zal door de laserbehandeling verbeteren, waardoor de striae verminderd wordt. Helemaal weg gaat de striae helaas niet. Striae is een lastige aandoening om te behandelen, omdat het niet bij iedereen werkt; bij sommige patiënten is de huid te veel uitgerekt. Vaak doen onze huidtherapeuten eerst een proef, om te kijken hoe de huid reageert. Vaak zijn er 5-6 laserbehandelingen nodig en 2-3 cryolipolyse behandelingen. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort striae. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verbeteren laserbehandelingen voor striae de roodheid van de striae en de zichtbaarheid. Cryolipolyse helpt bij huidverstrakking, vetreductie en cellulitis.

Vergoeding zorgverzekering

Striae op het lichaam wordt helaas niet vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Er zijn combinatieprijzen mogelijk voor fractionele lasertherapie en cryolipolyse.

Afspraak maken voor een striae laserbehandeling

[/mobileonly]

 

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut