fbpx

Spider naevus behandeling

Een spider naevus kan als storend ervaren worden door patiënten. Vaak zijn patiënten het zat om de plekjes te moeten camoufleren. Lasertherapie is een zeer effectieve manier om de spider naevus te behandelen. Ontdek de mogelijkheden van een laserbehandeling om uw spider naevus of rood puntje in het gezicht te verminderen!

Waarom een spider naevus laserbehandeling?

Wilt u uw spider naevus verminderen? Lasertherapie is een zeer geschikte manier om deze huidaandoening te behandelen. Onze huidtherapeuten maken gebruik van de vaatlaser (KTP/Iridex/Yellow). Het kenmerk van dit lasertype is dat de lichtbundel van de laser zo nauwkeurig is, dat het alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden opgeruimd en het vaatje wegtrekt. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Voor de spider naevus behandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de

Tijdens de spider naevus behandeling

De laserbehandeling van een spider naevus kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid.

Na de spider naevus behandeling

Na de laserbehandeling van de spider naevus kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van de spider naevus dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sport, het bukken proberen te beperken en niet naar de sauna te gaan. Door deze factoren kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

Het te verwachten resultaat na de spider naevus laserbehandeling

Om de huidaandoening spider naevus goed te verminderen zijn er gemiddeld twee tot drie laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de spider naevus al na 1 tot 2 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de zichtbaarheid van de spider naevus en trekt deze weg. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de spider naevus nooit meer terugkomt. Vaatjes in het gezicht en met name op de neus kunnen gemakkelijk terugkomen. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vergoeding zorgverzekering

Een spider naevus in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een spider naevus laserbehandeling

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze spider naevus laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Spider naevus laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en ernst van de spider naevus.
Enkele spider
€70,- p.b.
Grote spider
€80,- p.b.
Spider neuspunt
€60,- p.b.
Meerdere spiders
€100,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut
Nina Scheppink
Huidtherapeut