Sinus pilonidalis behandeling

Sinus pilonidalis (ingegroeide haar) is een vervelende en pijnlijke huidaandoening bij de bilspleet dat patiënten kan belemmeren in het dagelijks leven. Onze huidtherapeuten helpen u graag bij het verminderen van deze huidaandoening.

Waarom een sinus pilonidalis laserbehandeling?

Wilt u uw sinus pilonidalis laten verminderen? Om te voorkomen dat de haren ingroeien in de bilspleet behandelen onze huidtherapeuten deze vervelende huidaandoening met lasertherapie. Voor de behandeling maken wij gebruik van de Light Sheer Diode laser. Het kenmerk van dit lasertype is dat de haarzakjes vernietigd worden, waardoor er geen nieuwe haren kunnen groeien en de ontstekingen minder snel terugkomen.

Tijdens de laserbehandeling

De sinus pilonidalis laserbehandeling kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Het ene lichaamsdeel zal gevoeliger of pijnlijker zijn dan het andere lichaamsdeel. Wij maken gebruik van een koelsysteem om de behandeling aangenamer te maken. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

Voor de laserbehandeling

Omdat bij laser ontharen het haarzakje specifiek gelaserd wordt, is het belangrijk dat u de haarzakjes niet epileert of harst. Scheren is wel toegestaan, maar niet aan te raden in verband met het risico op het ontstaan van nieuwe ontstekingen. Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling zit er warmte in de huid, daarom krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van ongewenste haargroei dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

Het te verwachten resultaat

Gemiddeld zijn er bij een sinus pilonidalis ongeveer 8 tot 12 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen vinden plaats om de zes weken. Wanneer de ontsteking ernstig is raden wij aan om dit door een arts te laten bekijken. Het kan voorkomen dat de cyste chirurgisch moet worden verwijderd.Na het laserbehandeltraject is de haargroei met minimaal 80% verminderd, hierdoor zullen de ontstekingen sterk verminderen. Er bestaat overigens wel een kans dat de haargroei zal terugkeren. Daarom adviseren wij om 1 tot 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen. De onderhoudsbehandelingen worden tegen een verlaagd tarief uitgevoerd.

Vergoeding zorgverzekering

Sinus pilonidalis kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Voor laserontharen zijn meerdere pakketten nodig die voordeliger zijn dan de gebieden apart te laten ontharen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze sinus pilonidalis laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825

Laserbehandeling sinus pilonidalis (ingegroeide haar)
De prijs is afhankelijk van het aantal ingegroeide haren en de grootte van het gebied.
Sinus pilonidalis enkele haar
€70,- p.b.
Groter oppervlak ontharen
€120,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Melissa van den Brink
Huidtherapeut
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Communicatiemedewerker en huidtherapeut
Harriet Hedley
Communicatiemedewerker en huidtherapeut