fbpx

Schimmelnagel behandeling

Schimmelnagels is een hardnekkig probleem. Vaak hebben patiënten al van alles geprobeerd zonder resultaat. Het laseren van schimmelnagels is vaak de meest effectieve behandeling met het meeste kans op resultaat.

Waarom een schimmelnagels laserbehandeling?

Wilt u uw schimmelnagels laten verminderen? Schimmelnagels zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze ervaring is dat het laseren van schimmelnagels de meest effectieve manier is om de schimmel te doden. Vaak hebben onze patiënten al van alles geprobeerd, zoals zware medicatie of diverse crèmes. De medicijnen hebben veelal negatieve bijwerkingen en zodra de patiënt stopt met het slikken hiervan, keert de schimmelnagel direct weer terug. Enkel het smeren van anti-schimmelnagel-crèmes werkt vaak niet voldoende om de schimmel te doden.

Tijdens de laserbehandeling

Onze huidtherapeuten behandelen schimmelnagels met de FOX III laser. Dit lasertype heeft als kenmerk dat de laser warmte af geeft aan de nagel. Deze warmte heeft een destructieve werking op de celstructuur van de schimmel. De schimmel zal zich hierdoor niet verder ontwikkelen en er wordt plaatsgemaakt voor een gezonde nagel. De laserbehandeling van een schimmelnagel kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als een geleidelijke warmte die verder oploopt. Na afloop voelt u niets meer van de laserbehandeling.

Voor de laserbehandeling

Onze huidtherapeuten adviseren om vooraf een kweek te laten doen, of vast te laten stellen door de huisarts dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Er bestaan namelijk veel verschillende gistsoorten die weliswaar lijken op een schimmelnagel, maar het in werkelijkheid niet zijn. De laser reageert alleen op schimmelnagels, niet op gistnagels.

Na de laserbehandeling

Tijdens het behandeltraject van schimmelnagels is het belangrijk dat er een streng thuisprotocol op nagehouden wordt. Dat betekent naast de laserbehandelingen elke dag een schoon paar (op 60 graden gewassen) sokken te dragen. Daarnaast dient u gebruik te maken van anti-schimmel-crèmes en poeders. Deze zijn nodig om het genezingsproces te ondersteunen en nieuwe besmetting te voorkomen.

Het te verwachten resultaat

Om de schimmelnagel te verminderen zijn er vaak 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. In ernstige gevallen 5 tot 6 laserbehandelingen. Ook hanteren wij een streng protocol in de periode dat u wordt behandeld. Omdat schimmelnagels veroorzaakt worden door een virus, geeft de laserbehandeling helaas niet de garantie dat de schimmel ook daadwerkelijk gedood wordt. Het virus blijft onvoorspelbaar en de laserbehandeling slaat niet bij iedereen aan. Over het algemeen is er een slagingspercentage van 60%. Wel zien wij dat bij het laseren van schimmelnagels de grootste kans bestaat dat de schimmel daadwerkelijk wegblijft, als de nagel goed uitgroeit.

Vergoeding zorgverzekering

De behandeling van schimmelnagels wordt helaas niet vergoed. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze schimmelnagels laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Schimmelnagels laserbehandeling
1 nagel
€50,- p.b.
2 nagels
€70,- p.b.
Meerdere nagels beide voeten
€150,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut