fbpx

Rosacea laserbehandeling

Rosacea kan niet alleen een cosmetisch storende huidaandoening zijn, maar ook pijnlijk. Onze huidtherapeuten behandelen rosacea succesvol door middel van IPL- en vaatlasertherapie. Lees meer over onze rosacea laserbehandeling. 

Waarom een rosacea laserbehandeling?

Wilt u uw rosacea laten verminderen? Deze huidaandoening is goed te behandelen met lasertherapie. Onze huidtherapeuten behandelen rosacea door middel van een vaatlaser of een IPL-laser. De KTP/Iridex/Yellow vaatlaser is zo nauwkeurig is, dat het alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden verwijderd. Bij de IPL laser worden er pulsen afgegeven op de huid. De pulsen behandelen een groter huidoppervlak. Vaak hebben mensen bij rosacea last van grote ‘plakkaten’ van roodheid. IPL lasertherapie is ook goed geschikt voor diffuse roodheid.

Tijdens de laserbehandeling

De laserbehandeling van rosacea kunt u als licht gevoelig ervaren, het laserlicht voelt aan als kleine prikjes. Het puntje van de neus en de bovenlip zijn het gevoeligst.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling van de rosacea krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. Na de laserbehandeling van rosacea kan de huid er wat rood uitzien en geïrriteerd aanvoelen. In enkele gevallen ontstaan er kleine, dunne korstjes, welke na ongeveer tien dagen verdwenen zijn. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te komen, anders kunnen er nieuwe littekens ontstaan. In sommige gevallen kan er wat zwelling ontstaan van het met laser behandelde gebied, zeker rondom de ogen. Verder kan het voorkomen dat er kleine bloeduitstortingen ontstaan. Deze verschijnselen houden maximaal een week aan. Dit is een normale reactie omdat de bloedvaatjes zijn beschadigd. Deze bloedvaatjes zullen daarna snel verdwijnen. Sommige patiënten schrikken van de opvlammingen die een week na de behandeling kunnen voorkomen. Dit is een normale reactie bij de laserbehandeling van rosacea en niks om u zorgen over te maken. Na de laserbehandelingen zal de rosacea steeds minder snel opvlammen. Tijdens het behandeltraject van rosacea dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 3-4 dagen na de laserbehandeling niet naar de sauna te gaan, te sporten en het alcoholgebruik te beperken. Door deze factoren kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

Het te verwachten resultaat

Om de huidaandoening rosacea te verminderen zijn er 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. Vaak wordt er een combinatie geadviseerd van de vaatlaser en IPL laser. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort rosacea. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen vermindert laserbehandeling de roodheid en vaatjes van de rosacea. Ook kan de laserbehandeling helpen bij de ontstekingen van rosacea.

Vergoeding zorgverzekering

Rosacea laserbehandelingen kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze rosacea laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Rosacea laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en ernst van de rosacea.
Gehele gelaat
€240,- p.b.
Neus en wangen
€200,- p.b.
Wangen klein
€150,- p.b.
Wangen groot
€190,- p.b.
Neus
€100,- p.b.
Enkele vaatjes
€100,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut