fbpx

Pseudofolliculitis barbae behandeling

Pseudofolliculitis barbae is een vervelende en ontsierende huidaandoening dat patiënten kan belemmeren in het dagelijks leven. Onze huidtherapeuten helpen u graag bij het verminderen van ingegroeide baardharen oftewel pseudofolliculitis barbae.

Waarom een pseudofolliculitis barbae laserbehandeling?

Wilt u pseudofolliculitis barbae verminderen?  Deze huidaandoening is goed te behandelen met lasertherapie. Onze huidtherapeuten werken met de Light Sheer Diode laser of de Mydon laser bij deze huidaandoening. Het kenmerk van deze lasertypes is dat de laser op het pigment in de haarfollikel in werkt. Door de warmte die vervolgens ontstaat, wordt de haarfollikel vernietigd, waardoor er geen nieuw haartje meer terug kan groeien. Omdat de laser selectief te werk gaat, wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. Doordat er geen nieuwe haartjes meer kunnen groeien, wordt de kans op ingroeide haren en als gevolg hiervan nieuwe ontstekingen aanzienlijk verminderd.

Tijdens de laserbehandeling

De pseudofolliculitis barbae laserbehandeling kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt als kleine speldenprikjes op de huid. Het ene lichaamsdeel zal gevoeliger of pijnlijker zijn dan het andere lichaamsdeel. Wij maken gebruik van een koelsysteem om de behandeling aangenamer te maken. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

Voor de laserbehandeling

Omdat bij laser ontharen het haarzakje specifiek gelaserd wordt, is het belangrijk dat u de haarzakjes niet epileert of harst. Scheren is wel toegestaan, maar niet aan te raden in verband met het risico op het ontstaan van nieuwe ontstekingen. Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Als u een laserbehandeling krijgt in het gezicht dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling zit er warmte in de huid, daarom krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van ongewenste haargroei dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

Het te verwachten resultaat

Gemiddeld zijn er bij pseudofolliculitis barbae 8 tot 10 behandelingen nodig, met een interval van 6 weken na iedere behandeling. Na het laserbehandeltraject is de haargroei met minimaal 80% verminderd, hierdoor zullen de ontstekingen sterk verminderen. Er bestaat overigens wel een kans dat de haargroei zal terugkeren. Daarom adviseren wij om 1 tot 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen. De onderhoudsbehandelingen worden tegen een verlaagd tarief uitgevoerd.

Vergoeding zorgverzekering

Pseudofolliculitis barbae in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Voor laserontharen zijn meerdere pakketten nodig die voordeliger zijn dan de gebieden apart te laten ontharen.

Afspraak maken voor een pseudofolliculitis barbae laserbehandeling

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut