fbpx

Pigmentvlekken laserbehandeling

Pigmentvlekken zijn er in alle soorten en maten en kunnen erg storend zijn voor patiënten. Onze huidtherapeuten behandelen allerlei soorten pigmentvlekken/stoornissen succesvol door middel van lasertherapie. Een laserbehandeling voor pigmentvlekken helpt u snel, relatief pijnloos en effectief uw pigmentvlekken verminderen.

Waarom laserbehandeling bij pigmentvlekken?

Wilt u uw pigmentvlekken laten verminderen? Deze huidaandoening is door middel van lasertherapie goed te behandelen. Een laserbehandeling is de meest geschikte manier om pigment te behandelen, omdat er tot op de millimeter bepaald kan worden welk gebied aangepakt moet worden. Met laser ontstaat er een mogelijkheid om effectief in een diepere huidlaag te behandelen. Door middel van een speciale golflengte wordt er één specifiek doel in de huid bereikt zoals pigment. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. Onze huidtherapeuten werken voor de laserbehandeling van pigmentvlekken met de KTP/Iridex/Yellow laser of IPL lasertherapie. Deze lasers wordt ook gebruikt bij de behandeling van vaten, rosacea en diffuse roodheid. Bij deze lasertypes wordt het pigment dusdanig verhit door de laser, dat het pigment vervolgens afgevoerd kan worden door het lichaam.

Voor de laserbehandeling van pigmentvlekken

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Tijdens de  laserbehandeling van pigmentvlekken

De behandeling van een pigmentvlek door middel van lasertherapie kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de laserbehandeling kan er een klein korstje op de huid ontstaan. Dit is niet bij iedereen het geval. In sommige gevallen doen wij eerst een proef om te kijken hoe het pigment reageert.

Na de laserbehandeling van pigmentvlekken

Na de laserbehandeling van de pigmentvlek kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van pigmentvlekken dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan.

Het te verwachten resultaat na de laserbehandeling van pigmentvlekken

Om de huidaandoening pigmentvlekken goed te verminderen zijn er gemiddeld twee tot drie laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de pigmentvlek al na 1 tot 2 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de kleur van de pigmentvlek. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de pigmentvlek nooit meer terugkomt, pigment kan altijd getriggerd worden door de zon. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vergoeding zorgverzekering

Pigmentvlekken in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering.Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een pigmentvlekken laserbehandeling

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze pigmentvlekken laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Pigmentvlekken laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en ernst van de pigmentvlekken.
Pigment groot gebied
€150,- p.b.
Pigment klein gebied
€125,- p.b.
Pigment hele gelaat
€200,- p.b.
Enkele vlekjes
€80,- p.b.
Sproeten
€150,- p.b.
Proef pigment
€50,- eenmalig
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut