fbpx

Ouderdomswratten behandeling

Ouderdomswratten oftewel verruca seborrhoica kunnen patiënten als zeer cosmetisch storend ervaren. Daarnaast kunnen ouderdomswratten vervelend zijn bij het dragen van bepaalde kledingstukken of kunnen ouderomswratten jeuken. Onze huidtherapeuten behandelen ouderdomswratten effectief door middel van lasertherapie en curettage.

Waarom een ouderdomswratten laserbehandeling?

Wilt u uw ouderdomswratten verminderen? Lasertherapie is geschikt voor het behandelen van deze huidaandoening omdat hiermee het minste wondjes ontstaan. Onze huidtherapeuten maken hiervoor gebruik van de Yellow/KTP/Iridex laser en CO2 laser.  Het kenmerk van deze lasertypes is dat het laserlicht het plekje vanaf de oppervlakte verhit en dit zorgt ervoor dat het ouderdomswratten weefsel wordt beschadigd en afsterft. Het laserlicht brandt de ouderdomswratten oppervlakkig weg, waarna het restje wordt afgeschraapt met een curette. Het lichaam ruimt na de behandeling van nature het dode weefsel zelf op.

Tijdens de laserbehandeling

Over het algemeen voelt een laserbehandeling van ouderdomswratten als kleine speldenprikjes. Pijn is een groot woord, echter heel plezierig voelt de behandeling niet. De pijngrens verschilt bovendien per persoon. In sommige gevallen kunnen bij de curette kunnen de ouderdomswratten gaan bloeden. Dit is niks ernstigs of iets om u zorgen over te maken.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling van de ouderomswratten kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Als de ouderdomswratten hebben gebloed, krijgt u pleisters op de plekjes geplakt van de huidtherapeut. Tijdens het behandeltraject van de ouderomdswratten dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

Te verwachten resultaat

Gemiddeld zijn er 3 tot 4 laserbehandelingen nodig. Na de behandelingen zullen de ouderdomswratten 80-90% verminderd tot helemaal verwijderd zijn. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven.

Vergoeding zorgverzekering

Ouderdomswratten in het gezicht of de hals kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze ouderdomswratten laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut