fbpx

Ongewenste haargroei laserbehandeling

Veel mensen hebben last van haargroei op plekken waar hij of zij dat liever niet hebben. Ongewenste haargroei is goed te behandelen door middel van lasertherapie. Onze huidtherapeut laseren met de Diode Lightsheer, deze lasermethode wordt beschouwd als de meest definitieve manier van ontharen. Ontdek de mogelijkheden van een laserbehandeling tegen ongewenste haargroei of overbeharing.

Ontdek onze speciale actie bij het Deventer Ziekenhuis

Klik hier

Waarom laser ontharen bij ongewenste haargroei?

Wilt u uw ongewenste haargroei verminderen? Laser ontharen is de meest definitieve manier van ontharen. Anders dan bij harsen, scheren of epileren wordt bij het laser ontharen het haarzakje beschadigd. Hierdoor gaan de haren uitvallen en groeit er uiteindelijk niet of nauwelijks haar meer. De laserbehandelingen voor ongewenste haargroei zijn kostbaar, maar op de lange termijn goedkoper dan het blijven herhalen van bijvoorbeeld harsen in een salon. Of het veelvuldig aanschaffen van dure scheer- en epilatiemiddelen.

Voor de laserbehandeling van ongewenste haargroei

Omdat bij laser ontharen het haarzakje specifiek gelaserd wordt, is het belangrijk dat u de haarzakjes niet epileert of harst. Scheren is wel toegestaan. Als u voor grote gebieden gelaserd wordt, willen wij u verzoeken om de gebieden die behandeld gaan worden alvast zelf te scheren. Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Als u een laserbehandeling krijgt in het gezicht dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Tijdens de laserbehandeling van ongewenste haargroei

Onze huidtherapeuten behandelen ongewenste haargroei met de Light Sheer Diode laser of de Mydon 1064 laser voor donkere huidtypen. Het kenmerk van deze lasertypes is dat de laser inwerkt op het pigment in de haarfollikel. Door de warmte die ontstaat, wordt de haarfollikel verwijderd waardoor er geen nieuwe haar meer terug kan groeien. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. De laserbehandeling van overbeharing kunt u als licht gevoelig ervaren. Het ene lichaamsdeel zal gevoeliger of pijnlijker zijn dan het andere lichaamsdeel. Wij maken gebruik van een koelsysteem om de behandeling aangenamer te maken. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

Ook de volgende huidaandoeningen die veroorzaakt worden door ongewenste haargroei worden behandeld door middel van laser ontharen:
– Folliculitis barbae: Ontstoken haarzakjes op lichaamsdelen waar geschoren is
– Sinus pilonidalis: Haarnestcyste in of rondom de bilnaad.
– Hidradenitis suppurativa: Ontstoken haarzakjes en talgkliertjes in de liezen en oksels

Na de laserbehandeling van ongewenste haargroei

Na de laserbehandeling zit er warmte in de huid, daarom krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van ongewenste haargroei dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

Het te verwachten resultaat na de laserbehandeling

Na gemiddeld 8 tot 12 laserbehandelingen is de haargroei met minimaal 80% verminderd. Er bestaat overigens wel een kans dat de haargroei zal terugkeren. Daarom adviseren wij om 1 tot 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen. De onderhoudsbehandelingen worden tegen een verlaagd tarief uitgevoerd.

Vergoeding zorgverzekering

Ongewenste haargroei in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Laser ontharen voor de rest van het lichaam wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Voor laser ontharen zijn meerdere pakketten mogelijk die voordeliger zijn dan de gebieden apart te laten ontharen.

Afspraak maken

 

Laserontharen
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk de grootte van het gebied en de ernst van de overbeharing.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut