Lymfoedeem behandeling

Lymfoedeem kenmerkt zich door opgezwollen lichaamsdelen door een ophoping van lymfevocht.Patienten kunnen hier veel last van hebben. Onze huidtherapeuten behandelen deze huidaandoening door middel van lymfedrainage en met de Lymfapress.

Manuele lymefedrainage bij lymfoedeem

Wilt u uw lymfoedeem in uw armen of benen laten verminderen? Onze huidtherapeuten kunnen deze aandoening goed behandelen met manuele lymfedrainage. Manuele lymfedrainage is een vorm van massage. Door een zachte pompende beweging wordt de vochtopname door de lymfvaten gestimuleerd en het functioneren van goede vaten bevorderd. Met specifieke handgrepen wordt de eigen beweeglijkheid van het lymfevatensysteem geactiveerd en gestimuleerd, wat de afvoermogelijkheden van lymfe doet vergroten.

Lymfapress bij lymfoedeem

Verder maken we voor het behandelen van lymfoedeem gebruik van een Lymfapress. Dit is een goede aanvulling op de manuele drainage van lymfoedeem in de armen of benen. De Lymfapress werkt door middel van compressie. De Lymfapress bestaat uit verschillende compartimenten die na elkaar druk geven. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Door de druk van de Lymfapress zal er meer vocht opgenomen worden door het lichaam.

Tijdens de behandeling

Bij de chronische aandoening lymfoedeem is het nodig minimaal twee keer per week de lymfedrainage toe te passen. Zelfs met behandeling gebeurt het regelmatig dat het lymfoedeem in de loop van de tijd toch verergert. Helaas gaat lymfoedeem nooit helemaal over. Daarom is het periodiek herhalen van de behandelingen erg belangrijk. De behandeling duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten en is niet pijnlijk.

Voor  behandeling

Wij adviseren om aangemeten steunkousen te dragen om het resultaat zo goed mogelijk te onderhouden.

Na de behandeling

Deze behandelingen moeten met regelmaat uitgevoerd worden om de benen zo slank mogelijk te houden. Ook zorgt de Lymfapress voor de verlichting van pijn die vaak gepaard gaat met lymfoedeem. Het is bovendien belangrijk om therapeutische elastische kousen te dragen, omdat het vocht in de benen anders weer snel terug kan komen.

Te verwachten resultaat

Ondanks het dragen van een steunkous kan er toch wat vocht ophopen rond de enkels en de onderbenen en kunnen de benen zwaar aan blijven voelen. Dit kunnen wij behandelen door middel van de Lymfapress. De lymfedrainage en Lymfapress zorgt ervoor dat de gezwollenheid van de lichaamsdelen vermindert.

Vergoeding zorgverzekering

Lymfoedeem is een chronische aandoening en wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze lymfoedeem behandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Melissa van den Brink
Huidtherapeut
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Communicatiemedewerker en huidtherapeut
Harriet Hedley
Communicatiemedewerker en huidtherapeut