fbpx

Lipangioom behandeling

Een lipangioom oftewel een venous lake is gemakkelijk te verhelpen door middel van lasertherapie. Onze huidtherapeuten helpen u binnen elke minuten van het storende plekje af, zonder omringend weefsel te beschadigen.

Waarom een lipangioom laserbehandeling?

Wilt u een lipangioom of venous lake laten verminderen? Een laserbehandeling is de meest geschikte manier om deze huidaandoening te verwijderen. Dit gaat gemakkelijk en zonder littekenvorming om beschadiging van het omringende weefsel. Onze huidtherapeuten maken gebruik van de vaatlaser (KTP/Iridex/Yellow/Mydon). Het kenmerk van dit lasertype is dat de lichtbundel van de laser zo nauwkeurig is, dat het alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden opgeruimd en het vaatje wegtrekt. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Tijdens de laserbehandeling

De laserbehandeling van een lipangioom kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Het laserlicht de vaatjes rondom het lip angioom dichtschroeit, waardoor het plekje sterk verminderd of zelfs verdwijnt.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de behandeling

Na de laserbehandeling van de lipangioom kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van de lipangioom dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sport, het bukken proberen te beperken en niet naar de sauna te gaan. Door deze factoren kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

Het te verwachten resultaat

Om de huidaandoening lipangioom goed te verminderen zijn er gemiddeld 1 tot 2 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de zichtbaarheid van de lipangioom en trekt deze weg. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de lipangioom nooit meer terugkomt. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vergoeding zorgverzekering

Een lipangioom in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een lipangioom laserbehandeling

Laserbehandeling lipangioom
Lipangioom
€80,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut