fbpx

Keloïd litteken behandeling

Keloïd littekens zijn goed te behandelen door middel van lasertherapie. Hierbij adviseren wij een combinatie van kenacort injecties bij de dermatoloog met daarna een gefractioneerde laser littekenbehandeling.

Waarom een laser keloïd litteken behandeling?

Wilt u een keloïd litteken laten verminderen? Een keloïd litteken laserbehandeling kan in samenspraak met de dermatoloog worden behandeld. Dit gebeurt met kenacort injecties in combinatie met lasertherapie. Hiervan is het belangrijkste voordeel dat er met laserbehandeling – anders dan bij de chirurg of dermatoloog – niet in de huid gesneden hoeft te worden. Snijden bij patiënten met keloïdvorming is vaak niet verstandig, omdat er dan nog meer keloïd ontstaat.

Fractionele lasertherapie bij keloïd littekens

Onze huidtherapeuten behandelen littekens met gefractioneerde lasertherapie. Hierbij maakt het laserlicht kleine gaatjes in de huid, waardoor het weefsel wordt gestimuleerd tot aanmaak van nieuwe cellen. Zo creëren onze huidtherapeuten “nieuwe” huid en zal het keloïd litteken langzaam vervagen en vervlakken. Keloïd littekens zullen na gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen verbeteren van kleur, structuur en grootte.

Fractionele lasertherapie i.c.m. kenacort injecties bij keloïd littekens

Door onze samenwerking met arsten in 12 ziekenhuizen hebben wij de mogelijkheid patiënten een extra effectieve behandeling te bieden. Namelijk een kenacort injectie in combinatie met fractionele lasertherapie. De kenacort injecties zorgen voor het vlakker maken van het keloïd litteken. Het direct laseren na de injectie werkt dus extra effectief.  De meeste keloïd littekens hebben enige tijd nodig om tot hun uiteindelijke vorm te komen.

Voor de behandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Als u keloïd littekens heeft in het gezicht, dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

De behandeling

De laserbehandeling van een keloïd litteken kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling ziet de huid wat rood gekleurd en kan er een lichte zwelling zijn ontstaan. Gemiddeld duurt de laserbehandeling 30 minuten.

Na de behandeling

Na de laserbehandeling van keloïd littekens krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. Door de huid goed te koelen verdwijnt de zwelling na enkele dagen. Deze roodheid kan tot twee weken na de behandeling nog licht zichtbaar zijn. Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Te verwachten resultaat

Voor een effectieve keloïd litteken behandeling zijn er gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het keloïd litteken kan vanaf 6 maanden tot anderhalf jaar na de wond nog veranderen of vervagen. Ook het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per litteken. Het te verwachte resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen vermindert de laserbehandeling de dikte en kleur van het litteken. Ook bij een keloïd litteken na een operatie kan een laserbehandeling worden toegepast. Zelfs bij oudere littekens die al jaren bestaan, worden door onze huidtherapeuten goede resultaten behaald.

Vergoeding zorgverzekering

Keloïd littekens in het gezicht kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Keloïd littekens op het lichaam worden helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Houd onze kortingsacties Kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een keloïd litteken laserbehandeling

 

Laserbehandeling keloïd littekens
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en complexiteit van het litteken.
Keloïd
v.a. €100,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut