fbpx

Hemangioom laserbehandeling

Een hemangioom oftewel een aardbeivlek kan gemakkelijk behandelt worden door middel van lasertherapie. Onze huidtherapeuten helpen u binnen elke minuten van het storende vlekje af, zonder omringend weefsel te beschadigen.

Waarom een hemangioom laserbehandeling?

Wilt u een hemangioom laten verminderen? Deze huidaandoening is door middel van lasertherapie goed te behandelen. Voor de behandeling van hemangioom gebruiken onze huidtherapeuten de Yellow/KTP/Iridex laser. Het kenmerk van dit type lasers is dat de laserstraal de vaatjes in de hemangioom verhit waardoor deze wegtrekken. De lichtbundel van de laser is zo nauwkeurig dat het alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden verwijderd. De laserbehandeling brengt geen schade aan de rest van de huid.

Tijdens de laserbehandeling

De laserbehandeling van een hemangioom kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan er een klein korstje op de huid ontstaan, dit is niet bij iedereen het geval.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling van de hemangioom krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. De huid kan rood en licht gezwollen zijn na de laserbehandeling. Door de huid goed te koelen verdwijnt dit na enkele uren. Door de laserbehandeling kan er een korstje ontstaan, maar dat hoeft niet. Het is belangrijk om na de laserbehandeling het korstje op de huid te laten zitten totdat het er zelf afvalt. Door er aan te krabben, kan er mogelijk een litteken ontstaan. Tijdens het behandeltraject van de hemangioom dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied.

Het te verwachten resultaat

Om de huidaandoening hemangioom te verminderen zijn er 2 tot 4 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort hemangioom. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen vermindert laserbehandeling de roodheid en vaatjes van de hemangioom.

Vergoeding zorgverzekering

Hemangioom laserbehandelingen kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze hemangioom laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

 

Hemangioom laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte van de hemangioom.
Kleine hemangioom
€65,- p.b.
Grote hemangioom
€80,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut