Dermale naevi laserbehandeling

Dermale naevi (moedervlekken) kunnen met toestemming van de arts behandeld worden door middel van lasertherapie. Doordat onze huidtherapeuten samenwerken met artsen in 12 ziekenhuizen, behandelen zij dagelijks patiënten die hun dermale naevi/ moedervlekken willen verminderen. Ontdek de mogelijkheden van een dermale naevi laserbehandeling.

Waarom een dermale naevi/moedervlekken laserbehandeling?

Wilt u uw dermale naevi (moedervlekken) laten verminderen? Onze huidtherapeuten behandelen de moedervlekken goed en relatief pijnloos door middel van lasertherapie. In plaats van deze moedervlekken weg te snijden of aan te laten stippen, verwijdert een laserbehandeling de dermale naevi tot aan het huidoppervlak.

Voor de laserbehandeling van dermale naevi/moedervlekken

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Als u een dermale naevi in het gezicht heeft, dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Tijdens de laserbehandeling van dermale naevi/moedervlekken

Een KTP/Yellow/Iridex vaatlaser of de CO2 laser zijn het meest geschikt om moedervlekken zonder littekenvorming effectief te verwijderen. Het kenmerk van deze laser soorten is dat het laserlicht de huid verwarmen, waardoor het huidweefsel gecoaguleerd wordt. De plekken op de huid zullen door het laseren gelijk minder gezwollen zijn. De behandeling van moedervlekken kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid.

Na de laserbehandeling van dermale naevi/moedervlekken

Na de laserbehandeling van de dermale naevi kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Enkele dagen na de laserbehandeling zal er korstvorming optreden. Na een week zal de korstvorming verdwijnen en zal er weer normale, soms nog roze huid zichtbaar zijn. De roze huid kleurt binnen een maand terug naar uw eigen huidskleur. Tijdens het behandeltraject van de dermale naevi dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling niet naar de sauna te gaan of te gaan zwemmen.

Het te verwachten resultaat na een dermale naevi/moedervlekken laserbehandeling

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 laserbehandelingen nodig om een moedervlek geheel te verwijderen. Het kan voorkomen dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit heeft te maken met het terugkomen van de cellen. De behandeling zal dan worden herhaald tot het gewenste resultaat is behaald. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de zichtbaarheid van de dermale naevi en trekt deze weg.

Vergoeding zorgverzekering

Een dermale naevi in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een dermale naevi/moedervlekken laserbehandeling

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze dermale naevi laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Melissa van den Brink
Huidtherapeut
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Communicatiemedewerker en huidtherapeut
Harriet Hedley
Communicatiemedewerker en huidtherapeut