fbpx

Chemische peelings en dieptereiniging

Een chemische peeling kan uw huid een frissere uitstraling geven. Afhankelijk van de soort chemicaliën die gebruikt wordt kan een chemische peeling ook ingezet worden bij acné, acné-littekens, rimpels, pigmentvlekken en grove poriën. Onze huidtherapeuten werken met de chemische peelings van Toskani Cosmetics en Eneomey.

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om rimpels/acné/acné-littekens/ pigmentvlekken/grove poriën minder zichtbaar te maken. Ook kan zonschade behandeld worden. Door middel van een chemische peeling worden de oppervlakkige huidlagen verwijderd. Hierdoor worden de onderste huidlagen gestimuleerd en worden de onregelmatigheden geëgaliseerd. Tijdens het genezingsproces krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Voor de chemische peeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de chemische peeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Voor reguliere acné therapie enkel een dieptereiniging is het geen probleem als u een kleurtje heeft. Bij een chemische peeling is het afhankelijk van de soort peeling. U kunt dit overleggen met uw huidtherapeut.

Tijdens de chemische peeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Zodra de huid is gereinigd wordt de peeling aangebracht. Wij hebben peelings in verschillende sterktes en met verschillende ingrediënten, van fruit- en melkzuren tot glycol- en salicylzuur. Een peeling gaat vaak in combinatie met een dieptereiniging, waarbij onzuiverheden in de poriën door de huidtherapeut worden verwijderd. Denk aan puistjes en mee-eters. Nadat de peeling is ingetrokken wordt deze eraf gehaald door de huidtherapeut en wordt de huid ingesmeerd met een hydraterende crème. Uw huid kan nog rood of op plekken waar is uitgedrukt nog een klein beetje gezwollen zijn, dit trekt soms direct of na enkele dagen weer weg.

Na de chemische peeling

Na de behandeling kan de huid rood en geïrriteerd aanvoelen, dit trekt na enkele uren weg. Als er mee-eters of papels zijn uitgedrukt, kan het licht gezwollen zijn rond die plek. Afhankelijk van de sterkte van de peeling kunnen er in enkele gevallen kleine korstjes. Deze zijn na ongeveer tien dagen genezen en verdwenen. Belangrijk is om niet aan de korstjes te zitten i.v.m. de wondgenezing. Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.

Het te verwachten resultaat na de chemische peeling

Afhankelijk van uw huidstructuur en wensen adviseren wij vaak chemische peelings in kuurverband. Dat betekent 4-6 chemische peelings om de 4-6 weken. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de chemische peeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Om het resultaat van de de behandelingen (zuivere en frisse huid) te behouden is het belangrijk om thuis aan de slag te gaan met producten. Onze huidtherapeuten geven u persoonlijk advies bij welke producten u het beste kunt gebruiken.

Chemische peeling tijdens de zomermaanden

Chemische peelings zijn mogelijk tijdens de zomermaanden, afhankelijk van uw zongedrag. Bent u een echte zonaanbidder en bent u niet te streng met het smeren van zonbescherming? Dan raden wij het af om in de zomer chemische peelings te doen. Ligt u niet veel in de zon en beschermt u zich goed tegen de zon? Dan is het geen probleem om chemische peelings te doen tijdens de zomerperiode. Het belangrijk is dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Dit dient u ’s ochtends een keer en twee minuten later nog een keer op te brengen voor optimale bescherming. Hierdoor is het niet noodzakelijk om de zon geheel te vermijden tijdens de zomermaanden.

Enkele tips tijdens de zomermaanden:
– Zet uw zonnebrandcrème naast de tandpasta. Insmeren wordt zo een ochtendritueel.
– Vergeet de verborgen plekken niet, zoals de hals, de oren en gedeeltes net onder randen van kleding. Houdt rekening met korte haren; smeer bij heel kort haar ook de schedel in.
– Geniet van de zon, maar zon verstandig. Zorg dat u niet verbrandt.

Vergoeding zorgverzekering

Acné in het gezicht wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Als u een chemische peeling krijgt en u heeft een onrustige (acné)huid kan dit dus vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een chemische peeling

Chemische peeling met Toskani Cosmetics
Onze huidtherapeuten gebruiken tijdens de chemische peelings de producten van Toskani Cosmetics
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut