fbpx

Beenvaatjes behandeling

Beenvaatjes kunnen als zeer storend worden ervaren. Lasertherapie biedt een mooie uitkomst voor deze huidaandoening. Het laseren van oppervlakkige beenvaatjes is zeer effectief. Diepere vaten en spataderen moeten door een fleboloog worden ingespoten.

Waarom een laserbehandeling bij beenvaatjes/besenreiser?

Wilt u uw beenvaatjes (besenreiser) laten verminderen? Deze huidaandoening is door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze huidtherapeuten maken hiervoor gebruik van de 1064nm laser, waarmee zij de beenvaatjes voor 70 tot 80% kunnen verminderen. De werking van dit lasertype is dat de laser zich in hemoglobine (bloed) absorbeert, waardoor het bloed in het vaatje stolt. Dit (onbruikbare) vaatje wordt na de laserbehandeling vanzelf door het lichaam verwijderd. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd. De oppervlakkige beenvaatjes worden gevoed door de diepere gelegen vaten. Alleen de oppervlakkige beenvaatjes kunnen door onze huidtherapeuten worden behandeld. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de beenvaatjes nooit terug zullen keren.

Voor de beenvaatjes laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Tijdens de beenvaatjes laserbehandeling

De laserbehandeling van de oppervlakkige beenvaatjes kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn van de warmte.

Na de beenvaatjes laserbehandeling

Door de huid na de laserbehandeling goed te koelen met koude washandjes of ijsblokjes zal de roodheid sneller wegtrekken. Tijdens het behandeltraject dient er altijd rekening gehouden te worden met goede bescherming tegen de zon. De huid mag tot een maand na de laserbehandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Wij adviseren Actinica Lotion aan al onze patiënten. Dit is een zonbescherming met speciale filters die perfect geschikt is voor- en na de laserbehandelingen. Direct na de laserbehandeling adviseren wij om steunkousen te dragen. Een steunkous geeft druk op de huid en op de net behandelde vaatwanden, waardoor er een beter eindresultaat zal zijn. Een steunkous dient gemiddeld 2 weken (overdag) te worden gedragen bij staan óf lopen. Ook is het voor het herstel goed om uw been hoog te houden wanneer u stilzit. Verder raden wij het af om gemiddeld 4 tot 7 dagen na de laserbehandeling niet te gaan sporten, naar de sauna te gaan en het alcoholgebruik te beperken.

Het te verwachten resultaat na de beenvaatjes laserbehandeling

Gemiddeld zijn er bij beenvaatjes 4 tot 6 laserbehandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort beenvaatjes. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de oppervlakkige beenvaatjes en zullen sommige zelfs helemaal verdwijnen. Om terugkeer van de beenvaatjes te voorkomen, adviseren wij om 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vergoeding zorgverzekering

Helaas wordt de laserbehandeling van beenvaatjes niet vergoedt. Houd onze kortingsacties in de gaten voor interessante kortingen.

Afspraak maken voor een beenvaatjes laserbehandeling

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze beenvaatjes laserbehandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06-20799825.

Beenvaatjes laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en ernst van de beenvaatjes.
Beenvaatjes onderbenen
€175,- p.b.
Beenvaatjes bovenbenen
€200,- p.b.
Beenvaatjes hele benen
€350,- p.b.
Enkele vaatjes
€100,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut