fbpx

Acné behandelingen

Acné is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Onze huidtherapeuten kijken tijdens het intakegesprek naar de persoonlijke situatie van de patiënt. Op die manier kan er samen gezocht worden naar een passende oplossing en behandeling voor de acné. Onze huidtherapeuten werken zowel met de Acné Sebacia laserbehandeling als met reguliere acné therapie.

Waarom acné therapie?

Een standaardbehandeling voor acné bestaat niet. Acné is een klacht die maatwerk vereist. Acné waarbij bijvoorbeeld mee-eters op de voorgrond staan vereist een andere aanpak dan een acné met diepe ontstekingen. De huidtherapeut zal met u gaan kijken wat de beste aanpak is in uw situatie. Acné gaat vaak niet vanzelf over en patiënten kunnen acné als zodanig erg ervaren dat het hun kwaliteit van leven dagelijks zeer benadeeld.

Acné Sebacia laserbehandeling met micro gouddeeltjes

Bij acné is overmatige talgproductie vaak het probleem dat ontstekingen veroorzaakt. De Acné Sebacia behandeling is een relatief nieuwe methode uit de Verenigde Staten waarbij er selectieve photothermolyse met gouden microdeeltjes wordt uitgevoerd. De behandeling in het kort: er worden gouden microdeeltjes in de huid gemasseerd d.m.v. ultrasound, waarna er direct gelaserd wordt. Het laserlicht begeleid de deeltjes naar de talgklieren. De gouden microdeeltjes zijn lichtgevoelig en komen in de talgklieren terecht.

Hoe werkt het?
De gouden microdeeltjes verwarmen de talgklieren waardoor de talgklieren minder talg gaan produceren. Bij acné is een overmatige talgproductie vaak het probleem dat ernstige ontstekingen van de huid veroorzaakt. Daarnaast worden door de hitte van de laser worden de bacteriën die acné vulgaris veroorzaken gedood. Het mooie aan deze behandelmethode is dat er gemiddeld in totaal 3 behandelingen nodig zijn met een interval van ongeveer een week. Dat is dus een stuk korter dan het normale acné behandeltraject, wat gemiddeld een half jaar of zelfs langer duurt. De methode is zowel geschikt voor lichte als voor donkere huidtypen.

De behandelmethode bestaat al langer in Amerika, onlangs is de methode ook goedgekeurd door de FDA (ministerie van Volksgezondheid). Sebacia is sinds juni begonnen de behandeling op te starten in Europa, waaronder Nederland, Engeland, Duitsland en Polen.

Voordelen t.o.v. normale acné therapie:
– Maar 3 behandelingen nodig in totaal.
– Na 3 maanden het eerste resultaat zichtbaar, na 6 maanden optimaal resultaat.
– Minder pijnlijk dan normale acné therapie omdat er niet geknepen wordt of geprikt met naaldjes.
– Geen antibiotica nodig voor betere resultaten.
– Geschikt voor patiënten die geen lang traject willen.

Reguliere acné therapie

Bij reguliere acné therapie doen onze huidtherapeuten dieptereinigingen, vaak in combinatie met chemische peelings. Bij een dieptereiniging van de huid worden er mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes verwijderd. Hierbij kan er  gebruik gemaakt worden van een dun, klein naaldje, die een opening maakt in de huid. Zo kan talg makkelijker uit de huid worden gehaald. Het doel van de behandeling is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Doordat acné moeilijk te genezen is, kan een dieptereiniging gecombineerd worden met een behandeling van de dermatoloog. Bijvoorbeeld door de juiste medicatie daarnaast te gebruiken zoals daarvoor bestemde vormen van antibiotica. Na de dieptereiniging wordt er vaak gebruikgemaakt van een peeling. Wij maken gebruik van chemische peelings van Toskani:

– Salicylzuur peeling in de sterktes 10%-20%-30%. Deze peeling heeft een antibacteriële en anti-ontstekende werking en zorgt voor minder talgaanmaak.
– Glycolzuur peeling in de sterktes 10%-20%-30%. Deze peeling heeft een antibacteriële en anti-ontstekende werking en zorgt voor minder talgaanmaak.
– Mandalic peeling in de sterkte 30%. Deze peeling met amandelzuur stimuleert collageen aanmaak.

Blauw lichttherapie bij acné

Na een dieptereiniging in combinatie met een peeling adviseren onze huidtherapeuten om de acné-patient onder een blauwe lamp te leggen. Het blauwe licht (415 nanometer) activeert een lichtgevoelige stof van de bacterie Propionibacterium acnes, de bacterie waardoor acne ontstaat. Het blauwe licht dood deze bacterie.

Voor de acné behandeling

Bij de Acné Sebacia dient de huid voorbereid te zijn met Effezel gel. Effezel bevat o.a. de werkzame stoffen benzoylperoxide en adapaleen. Effezel gel dient minimaal 1-2 weken voorafgaand aan de Acné Sebacia behandeling gebruikt te worden, afhankelijk van de ernst van de acné. U dient 2 dagen voorafgaand aan de Acné Sebacia behandeling te stoppen met het gebruik van Effezel. Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Voor reguliere acné therapie enkel een dieptereiniging is het geen probleem als u een kleurtje heeft. Bij een chemische peeling dient geldt hetzelfde als voor een laserbehandeling. De Acné Sebacia laserbehandeling is ook goed geschikt voor acné op de borst en de rug.

Na de acné behandeling

Na de Acné Sebacia behandeling krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. De huid kan na de laserbehandeling wat rood zijn en licht gezwollen, dit is echter niet bij iedereen het geval. Door de huid goed te koelen verdwijnt de lichte zwelling en roodheid na 1-2 dagen. Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied. Na reguliere acné therapie kan uw huid nog rood en lichtelijk opgezet zijn op plekken waar is uitgedrukt. Dit trekt na enkele uren of na een dag weer weg.

Te verwachten resultaat na acné behandeling

Bij de Acné Sebacia behandeling is het eerst resultaat na 3 maanden zichtbaar. Na 6 maanden is het optimale resultaat zichtbaar. Er zijn gemiddeld 3 behandelingen in totaal nodig. Bij reguliere acné therapie dient er afhankelijk van de ernst van de acné een behandeltraject gestart te worden van minimaal een half jaar tot een jaar. Er wordt dan om de 4-6 weken een dieptereiniging en/of peeling uitgevoerd in combinatie met blauw lichttherapie. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de acné behandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Om het resultaat van de de behandelingen (zuivere en frisse huid) te behouden is het belangrijk om thuis aan de slag te gaan met producten. Onze huidtherapeuten geven u persoonlijk advies bij welke producten u het beste kunt gebruiken. 

Vergoeding zorgverzekering

Acné in het gezicht wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Acné op het lichaam worden helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor acné behandeling

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake. Als u vragen heeft over onze acné behandelingen kunt u deze ook stellen via ons WhatsApp nummer: 06 – 207 99 825.

Hoe werkt de Acné Sebacia behandeling?
Acné behandelingen
De prijzen zijn per behandeling. Er zijn eventueel combinatieprijzen en pakketten mogelijk.
Dieptereiniging
€60,- p.b.
Chemische peeling (incl. dieptereiniging)
€75,- p.b.
Acné Sebacia behandeling
€250,- p.b. (max 3 beh.)
Blauw lichttherapie
€15,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Huidtherapeut & oprichtster.
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut