€25,- korting op de eerste laserbehandeling voor een litteken

Heeft u last van vervelende littekens waar u zich aan stoort? Ontdek onze gespecialiseerde laserbehandelingen voor littekens. Onze HBO-opgeleide huidtherapeuten kijken tijdens een gratis intakegesprek welke soort laserbehandeling het beste bij uw huid en litteken past. Onze huidtherapeuten zullen altijd een realistisch beeld geven van wat het haalbare doel is. Lees hieronder meer over de mogelijkheden voor onze verschillende laserbehandelingen.

Plan tot 16 mei een gratis intake in om €25,- korting te krijgen op de eerste behandeling. U dient de afspraak voor 16 mei te maken, maar de afspraak zelf kan op elk gewenst moment in het jaar plaatsvinden.

PicoLO® lasertherapie bij rimpels

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van littekenbehandelingen is de PicoLo laser. Hierbij worden laserstralen in een zeer korte tijd aan de huid afgegeven. Bij reguliere laserbehandelingen wordt er gebruik gemaakt van milliseconden en bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van picoseconden. Door deze snelheid van het laserlicht ontstaat er een hoge warmteontwikkeling en een trilling in de huid. Deze combinatie van warmte en trillingen maakt deze methode een revolutionaire behandeling voor huidverbetering.

De PicoLO® laser kan tevens worden ingezet bij de volgende huidaandoeningen:
– Littekens
– Acné-littekens
– Striae
– Rimpels

Fractionele lasertherapie bij littekens

Onze huidtherapeuten behandelen littekens o.a. met gefractioneerde lasertherapie. Gefractioneerde lasertherapie is zeer geschikt voor littekens. Het laserlicht maakt kleine gaatjes in de huid, waardoor het weefsel wordt gestimuleerd tot aanmaak van nieuwe cellen. De huid gaat zich vernieuwen en opnieuw collageen en elastine aanmaken.

Fractionele laserbehandelingen worden ook ingezet bij de volgende littekens:
– Keloïd littekens
– Atrofische littekens
– Hypertrofische littekens
– Automutilatie littekens
– Brandwonden littekens

CO2 lasertherapie bij littekens

Diepere littekens worden behandeld met CO2 lasertherapie. CO2 lasertherapie is geschikt voor littekens die eruit zien als diepe putten, gaatjes, groeven, en diepe littekens. De CO2 laser infiltreert dieper in de huidlaag door middel van twee verschillende standen: Deep FX en Active FX. Hoe groter de spotsize (grootte van laserstraal), hoe minder diep de laserstraal infiltreert in de huidlaag. De Deep FX wordt dus veelal gebruikt voor diepe littekens. Active FX is vergelijkbaar met fractionele lasertherapie, maar gaat net iets dieper dan normale fractionele lasertherapie. Vaak wordt er ook een combinatie van beiden tijdens 1 behandeling gedaan, dit heet de Total FX. Hierbij is het effect maximaal

Een CO2 laserbehandeling wordt ook ingezet bij de volgende huidaandoeningen:
– Rimpels
– Wratten
– Fibromen (steelwratjes)
– Rhinophyma 

Actie: nu €25,- korting op de eerste laserbehandeling!

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
-
Tarieven litteken laserbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is o.a. afhankelijk van de grootte en complexiteit.
Acné-littekens hele gelaat
vanaf €475,- p.b.
Chirurgisch litteken
Vanaf €100,- p.b.
Brandwond litteken
Vanaf €150,- p.b.
Keloid litteken
Vanaf €100,- p.b.
Littekens groot gebied
Vanaf €250,- p.b.
Littekens klein gebied
Vanaf €100,- p.b.
Littekens verspreid over gehele lichaam
In overleg
A:

Wilt u uw littekens laten verminderen? Littekens zijn door middel van lasertherapie goed te behandelen. Onze huidtherapeuten werken met fractionele lasers, de pico laser of een CO2 laser voor littekens. Het kenmerk van deze lasertypes is dat deze laser microkolommen van warmte in de diepere huidlagen maakt, waardoor elastine en collageen word gestimuleerd. Het weefsel rondom de zones blijft hierbij intact, waardoor een snelle celvernieuwing plaatsvindt.

A:

Om littekens goed te behandelen zijn er gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen nodig. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het uiteindelijke resultaat van de littekenbehandeling heeft tijd nodig en zal niet gelijk na één behandeling zichtbaar zijn. Het resultaat verschilt bovendien per persoon en per soort littekens. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen littekens behandelingen de oneffenheden, de diepte van de littekens, de roodheid van de littekens en verbetert het de huidstructuur. Zelfs bij oudere littekens die al jaren bestaan, worden door onze huidtherapeuten goede resultaten behaald. Het aantal laserbehandelingen hangt af van de ernst van de littekens. Gemiddeld adviseren wij 4 tot 6 behandelingen. De behandelingen zorgen ervoor dat littekens verminderden en de huidstructuur egaler wordt.

A:

Ja zeker, onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in alle huidtypen. Ook donkere huidtypen kunnen net zo goed als lichte huidtypen gelaserd worden. Tijdens het gratis intakegesprek wordt er gekeken naar uw huid en welke laserbehandeling daarbij het beste past.

A:

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. Indien u littekens heeft in het gezicht, dient u met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

A:

Gezien er verschillende behandelmethoden zijn voor littekens, voelen de methoden (fractional en CO2) verschillend. Bij fractionele lasertherapie voelt de laser aan als kleine speldenprikjes op de huid, het voelt prikkend en gevoelig aan. De CO2 laser gaat dieper in de huid en is daarom ook een heftigere littekenbehandeling. Een CO2 laserbehandeling voelt branderiger aan dan een fractionele laserbehandeling. Afhankelijk van de stand kan er in overleg van te voren verdoving worden aangebracht. Zowel bij een fractionele- als CO2 laserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een koelsysteem om de laserbehandeling minder pijnlijk en aangenamer te maken.

A:

Na de laserbehandeling van littekens krijgt u een koelpack van de huidtherapeut. Door de huid goed te koelen verdwijnt de zwelling na enkele dagen. Afhankelijk van de soort laserbehandeling (fractional of CO2) kan de roodheid tot twee weken na de behandeling nog licht zichtbaar zijn. Er kunnen ook korstjes ontstaan na de laserbehandeling. Het is belangrijk om de korstjes te laten zitten totdat deze er vanzelf afvallen. Door te proberen om de korstjes met krabben te verwijderen, bestaat het risico dat er nieuwe littekens ontstaan. Als de huid erg droog en schilferig aanvoelt, kunt u eventueel een neutrale vette crème aanschaffen. Deze kunt u vragen bij uw huidtherapeut. Tijdens het behandeltraject dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders kan er pigmentvorming bestaan op het behandelde gebied.