fbpx

Vaatbehandeling

Heeft u last van storende teleangiëctastieën (vaatjes) of roodheid in het gezicht? Deze huidaandoening wordt succesvol behandeld door onze huidtherapeuten dankzij de vaatbehandeling.

Waarom een vaatbehandeling?

Wilt u uw teleangiëctastieën (vaatjes) laten verminderen? Lasertherapie is een zeer geschikte manier om deze huidaandoening te behandelen. Voor de behandeling van teleangiëctastieën werken onze huidtherapeuten met verschillende lasers, namelijk de KTP/Iridex/Yellow laser, de IPL laser of 1064 nd-Yag laser. Het kenmerk van dit type lasers is dat de lichtbundel zo nauwkeurig is, dat deze alleen reageert op de haarvaatjes. Door de vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden verwijderd. De vaatbehandeling brengt geen schade aan de overige huid. Tijdens het intakegesprek bepaalt de huidtherapeut welke apparaat het meest geschikt is om de teleangiëctastieën behandeling mee te starten. Het laserlicht absorbeert in hemoglobine in de vaten. Door de energie wordt dit dusdanig verwarmd, zodat de vaten aan elkaar gaan plakken. Het natuurlijke genezingsproces zorgt ervoor dat de vaten verwijderd worden in het lichaam en de roodheid verdwijnt.

De volgende huidaandoeningen worden behandeld met vaatlaser:
Couperose
Spider naevus
Teleangiëctastieën

Tijdens de vaatbehandeling

De laserbehandeling van teleangiëctastieën kunt u als licht gevoelig ervaren. De laser voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid.

Voor de laserbehandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de laserbehandeling

Na de laserbehandeling van de vaatjes kan de huid wat rood zijn van de warmte, u krijgt daarom een koelpack van de huidtherapeut. De roodheid trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van de teleangiëctastieën dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. Wij adviseren om tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sport, het bukken proberen te beperken en niet naar de sauna te gaan. Door deze factoren kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

Het te verwachten resultaat

Om de huidaandoening teleangiëctastieën goed te verminderen zijn er gemiddeld 4 tot 6 laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de vaatjes al na 2 of 3 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten. Het te verwachten resultaat wordt uitgebreid besproken tijdens het intakegesprek. De huidtherapeut zal een realistisch beeld geven. Over het algemeen verminderen laserbehandelingen de zichtbaarheid van de teleangiëctastieën en trekken deze weg, of wordt hij minder zichtbaar. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de vaatjes nooit meer terugkomen. Vaatjes in het gezicht en met name op de neus kunnen gemakkelijk terugkomen. Wij adviseren in sommige gevallen 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen.

Vergoeding zorgverzekering

Teleangiëctastieën in het gezicht en de hals kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een vaatbehandeling

Vaatbehandeling
*Onderstaande prijzen zijn indicatieprijzen. De exacte prijs wordt tijdens het intakegesprek bepaald en is afhankelijk van de grootte en ernst.
Gehele gelaat
€240,-p.b.
Neus en wangen
€180,-/€200,- p.b.
Wangen
€150,-/€180,- p.b.
Neus
€100,- p.b.
Spider naevi
€70,-/€85,- p.b.
Enkele gesprongen vaatjes
€100,- p.b.
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut