fbpx

Melasma behandeling

Melasma oftewel het zwangerschapmasker is goed te behandelen door middel van de Spot Out Kit van Toskani. Dit chemische masker is dé effectieve methode om melasma te verminderen.

Waarom de Spot Out Kit van Toskani bij melasma?

De Spot Out Kit is speciaal ontwikkeld tegen hyperpigmentatie. Het chemische masker, met onder anderen de ingrediënten Kojic zuur, Azelaic zuur, Alpha zuur, Vitamine E zuur, Glutathione, Phytic zuur en Vitamine C zuur, is een ‘whitening’ behandeling. Het Spot Out masker elimineert en vermindert de donkere vlekken die veroorzaakt zijn door te veel melanine. Het masker remt het proces van melanine.

De behandeling

De Spot Out behandeling mag alleen uitgevoerd worden door een HBO-opgeleide huidtherapeut. Door de sterke werkzame stoffen is het niet toegestaan om het masker alleen thuis te gebruiken. De Spot Out Kit is ook niet verkrijgbaar in de winkel.

  • Het Spot Out masker wordt aangebracht door de huidtherapeut. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  • Het masker heeft een lange inwerkingstijd van circa 6 tot 8 uur. Afhankelijk van het soort huidtype wordt de inwerkingstijd doorgegeven door de huidtherapeut.  
  • Halverwege de inwerkingstijd wordt het masker in gemasseerd door de huidtherapeut. Laat vervolgens verder inwerken tot de tijd voorbij is.  
  • Thuis verwijdert u zelf het masker door met een koud washandje voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen. 
  • Nadat u uw gezicht gereinigd heeft en alle resten van het masker zijn verwijderd, brengt u de “regenerating gel” aan. Dit is een hydraterende en herstellende crème wat erg aangenaam voelt.

Het SPOT OUT pakket bestaat uit de volgende producten: 
– Degreasing solution (blauw – 10 ml) 
– Pre-peel solution 
– Spot out masker (15 ml) 
– Spot out crème  (30 ml) 
– Regenerating Gel ( Hydraterende / herstellende crème 50ml)  

Voor de behandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de laserbehandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de Actinica Lotion. U dient met een gereinigd gezicht naar de behandeling te komen.

Na de behandeling

De huid kan de eerste 4 dagen na de behandeling mogelijke huidreacties geven:

  • Licht branderig gevoel en trekken van de huid: Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de meegeleverde regenerating gel.  
  • Roodheidde huid ziet er zonverband uit.
  • Schilferen: Schilferen kan op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. In dit geval is het raadzaam de regenerating/hydraterende gel te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is.

Het te verwachten resultaat

Het eerste resultaat van de melasma behandeling is ongeveer zichtbaar na 1,5 maand. Oplopend tot 10 maanden is het optimale resultaat zichtbaar. Vaak is er nog een deel van het masker over, dit kan na 2 maanden opnieuw worden aangebracht om het resultaat te versterken. Dit zit uiteraard bij de prijs in.

Vergoeding zorgverzekering

Melasma in het gezicht kan (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Vaak vergoeden zorgverzekeraars camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is, accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels melasma behandeling gelaat”. Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.Houd onze kortingsacties in de gaten en kijk voor meer informatie over vergoedingen op onze informatiepagina over zorgverzekeringen.

Afspraak maken voor een melasma behandeling

Spot Out Kit
Deze prijs is inclusief de ondersteunende producten van Toskani bij het masker.
Spot Out Kit
€450,-
Het team van Medi Skin Care
Mariëtte Annema
Oprichter & onderzoek
Olle Coppens
Support medewerker
Liza Sophie de Boer
Algemeen manager
Leonie Rappard
Huidtherapeut & onderzoek
Elena Vasilev
Huidtherapeut
Melanie Leisink
Huidtherapeut
Jessica Gooijer
Huidtherapeut
Rosanne Stekelenburg
Huidtherapeut
Harriet Hedley
Huidtherapeut
Krista van der Velde
Huidtherapeut